Savjet:
Ernie Watts večeras u Lisinskom

Ernie Watts večeras u Lisinskom

Dobitnik dvije nagrade Grammy večeras u Lisinskom

On je jedan od najvećih živućih tenor saksofonista, na vrhuncu svoje igre“.

Ian Patterson / All About Jazz

 

ernie_watts_by_patricia_watts_1Dobitnik dvije nagrade Grammy, američki jazz i rhythm&blues glazbenik, tenor i sopran saksofonist i flautist Ernest James “Ernie” Watts, rođen je 23. listopada 1945.

Stalni je član sastava Charlie Haden Quartet West koji je nekoliko puta bio proglašavan najboljim svjetskim jazz bandom.

Svestran je glazbenik koji je, među ostalima, svirao s Buddyjem Richom, Oliverom Nelsonom, Cannonballom Adderleyem, Kurtom Ellingom, Patom Methenyjem, Billyjem Cobhamom, Rolling Stonesima, Frankom Zappom, Marvinom Gayeom i Docom Serverinsenom. Watts je saksofon počeo svirati kao trinaestogodišnjak a poslije je, kao DownBeatov stipendist, pohađao Berklee College of Music i Sveučilište West Chester.

 

ernieGodinama je djelovao kao studijski glazbenik, solist, snimajući s raznim glazbenicima koji su objavljivali za Motown, ali i bezbrojnim drugim pop i R&B bandovima. Sredinom 1980-ih odlučio se ponovno posvetiti jazzu i otada nastupa diljem svijeta. Ubrzo je postao stalni član kultnog sastava Charlie Haden Quartet West, surađuje s drugim vodećim jazzistima s kojima je snimio Grammyjem nagrađene albuma.

Vodi i vlastite sastave s kojima je snimio niz albuma, između ostalog i za vlastitu izdavačku kuću Flying Dolphin Records. Na snimanjima njegovih albuma svirali su vodeći jazzisti kao što su Arturo Sandoval, Jack DeJohnette, Kenny Barron, Eddie Gomez i Mugrew Miller. Za neke od njih dobio je ugledne nagrade.

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top