Znate li....
Početna / Događanja / Glazba / Emotivni koncert Antonije Pacek u palači Sponza

Emotivni koncert Antonije Pacek u palači Sponza

EMOTIVNI KONCERT ANTONIJE PACEK U PALAČI SPONZA PRAVO JE OSVJEŽENJE MIDSUMMER SCENE FESTIVALA

Hrvatsko – austrijska skladateljica filmske glazbe Antonija Pacek održala je emotivan koncert u dubrovačkoj palači Sponza u sklopu programa osmog izdanja Midsummer Scene Festivala. Ova povijesna palača bila je kao stvorena za melodije koje su inspirirane morem i ljetnim osjećajem.

Pacek je izvela i skladbu “Summer Tale” koja je inspirirana njenim boravkom na Lopudu. Život se sastoji od uspona i padova, učenja i razvoja, jednostavno lijepih i intenzivnih trenutaka. Njezina glazba dolazi izravno iz dubine Antonijina srca i duše. Ona je romantičarka s nježnošću prema minimalizmu i bogatim melodijama. Brojni su Dubrovčani imali prilike uživati u glazbi skladateljice Pacek čija se glazba pušta na brojnim radio postaja diljem svijeta.

U ovu glazbenu priču izvrsno se uklopila i priča o pvijesti Dubrovačkog statuta koji ove godine obilježava 750 godina, a koju je ispričala najbolja hrvatska turistička vodičica Lidija Begić.

U gotovo isto vrijeme u Kazalištu Marina Držića izvedena je predstava ansambla KMD, “Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije” u režiji Livije Pandur.

Predstava „Romeo i Julija“ izvodi se na Lovrjencu do 3. srpnja, dok sam Festival traje do 5. srpnja. Ovacije publike nakon svake predstave do sada punim gledalištem najbolja su pozivnica za dolazak na Lovrjenac koji je pravo osvježenje u toplim ljetnim dubrovačkim noćima.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London. Sve o programu Festivala možete saznati na web stranici:https://midsummer-scene.com/

Press /Foto :selectpr.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top