Nedjelja , 3 prosinac 2023
Savjet:
Druga sezona kriminalističke dramske serije ‘Domovina’
Adverstising & Publicity Still Photography June 9 & 10, 2012

Druga sezona kriminalističke dramske serije ‘Domovina’

Državne tajne nikad nisu bile pod opasnijom prijetnjom

„DOMOVINA“

(Homeland), SAD, 2011., kriminalistička dramska serija

Producenti: Lesli Linka Glatter, Michael Cuesta, Daniel Attias, Alex Graves, Keith Gordon, Tucker Gates

Glumci:

Claire Danes…..Carrie Mathison

Mandy Patinkin…..Saul Berenson

Rupert Frien…..Peter Quinn

Maury Sterling…..Max Piotrowski

Doma TV od četvrtka 19. svibnja, premijerno donosi drugu sezonu kriminalističke dramske serije ‘Domovina’ koja prati mladu operativnu službenicu CIA-e Carrie Mathison u njezinom putu k otkrivanju istine.

O seriji:

Domovina (eng. Homeland) je američka kriminalističko dramska serija koju se razvili Howard Gordon i Alex Gansa, a temeljena je na izraelskoj seriji Ratni zarobljenici koju je kreirao Gideon Raff.

Radnja serije centrirana je oko života mlade operativne službenica CIA-e Carrie Mathison koja je, u jeku vlastitih problema, zbog poljuljanih odnosa s CIA-om premještena na uredski posao u centar za borbu protiv terorizma u Langleyu, Virginiji. Nakon što se američki marinac Nicholas Brody, za kojeg se smatralo da je mučen i ubijen tijekom akcije u Iraku, poslije uspješne državne  spasilačke operacije vrati iz zarobljeništva u vlastitu domovinu, Carrie počne sumnjati kako je u periodu izbivanja Brody „preobraćen“ iz marinca u Al-Qaedinog špijuna. I dok je Brody dočekan kao državni junak te ga se tretira s najvećom dozom poštovanja, Carrie odluči prekršiti protokol kako bi dokazala da su njezine sumnje istinite te da se ne radi o sumanutoj teoriji zavjere. Uvjerena kako Brody planira teroristički napad na Sjedinjene Američke Države, Carrie čeka trnovit put razotkrivanja istine kako bi spasila državu bez da pritom uništi zadnje ostatke vlastite reputacije i karijere. Hoće li Carrie uspjeti u svom naumu ili će ju korumpirani državnici zauvijek izgurati s pozornice moći?

Nakon neuspjelih pokušaja da dokaže istinitost svojih tvrdnji te natjera Nicholasa Brodyja, državnog ratnog heroja, da odgovara za svoje zločine, u drugoj sezoni hit serije, Carrie je protjerana iz CIA-e te sada radi kao učiteljica engleskog jezika u lokalnoj školi. I taman kada se pomiri s novonastalom situacijom i pomisli da će započeti normalni život, CIA ju zatraži za pomoć u novoj specijalno formiranoj  misiji. Nastavno na prvu sezonu, nakon što nije uspio u svom pokušaju da ubije potpredsjednika, Brody postaje kongresmen II. kongresnog okruga Virginije. Pod okriljem CIA Carrie i Brodyja životni putevi još jednom spoje te ih dovedu do novih uzbudljivih zapleta. Hoće li Carrie dobiti drugu priliku za pobjedu ili će ovo označiti njezin kraj jednom zauvijek?

Uzbudljive i napete zaplete u kriminalističkoj seriji „Domovina“ ne propustite pratiti od 19. svibnja na Doma TV-u!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top