Savjet:
Doručak je najbitniji obrok u danu ,evo neke naše omiljene ideje o zdravom doručku kako bi svaki naš novi dan započeli puni energije

Doručak je najbitniji obrok u danu ,evo neke naše omiljene ideje o zdravom doručku kako bi svaki naš novi dan započeli puni energije

Evo nekih ideja :

Zob, jaja, smoothieji, brzi kruh, palačinke i vafli, tacosi za doručak, kolačići za doručak, tost, muffini i pogačice i pločice & lopte. Bilo da ste netko tko žudi za nečim slanim ili slatkim odmah ujutro, ili volite uživati ​​u doručku kod kuće ili ga zgrabiti i otići, sigurno ćete pronaći neke ideje za zdravi doručak koje volite.

Zob za zdrav doručak
Zob je puna vlakana, pa je odličan zdrav doručak! Međutim, ako ste poput mene, mogli biste se izložiti opasnosti da zapnete u zobenoj kolotečini. Prije sam svaki dan jela običnu instant zobenu kašu. Nakon četiri godine, nisam mogao podnijeti jedno te isto. Kako biste izbjegli pregorijevanje zobi, mijenjajte svoje dodatke žitaricama ! Svaki maslac od orašastih plodova, voće, sušeno voće, jogurt, orašasti plodovi, sjemenke ili džem su poštena igra. Promijenite i način pripreme zobi. Napravite pečenu zobenu kašu ili domaću granolu ili pripremite veliku količinu zobi preko noći za brzi doručak tijekom tjedna. Dok ste već kod toga, napravite seriju domaćeg zobenog mlijeka.

Recepti za doručak s jajima
Ako ste netko tko želi dati prednost proteinima u svom doručku, recepti s jajima odličan su izbor. Kajgane za doručak, omleti i obična pečena jaja mogu se napraviti na puno načina a jako su zdrava.

Zdravi smoothieji za doručak
Smoothieji su neki od najboljih recepata za doručak, jer sadrže veliku porciju voća i povrća u vašem prvom obroku u danu. Tijekom godina pravljenja smoothieja, otkrio sam da se šaka špinata gotovo ne može otkriti, stoga dodajte malo da povećate hranjive tvari u voćnom smoothieju! Alternativno, pomiješajte superhranu kao što su sjemenke konoplje, maslac od orašastih plodova, matcha ili maca prah za dodatni zdravi učinak.

Napravite svoj smoothie večer prije i spremite ga u hladnjak za doručak uzmite i ponesite ili pripremite pojedinačne pakete smoothieja. Podijelite sastojke voća, povrća i superhrane za jedan smoothie u posudu, pripremajući ga za onoliko dana koliko želite odjednom. Čuvajte posude u zamrzivaču, a ujutro pomiješajte smrznuto pakiranje s bademovim mlijekom ili sokom.

foto/screenshot

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top