Znate li....
Početna / Ljubimci / Djeca kujici napravila sklonište kako bi se okotila

Djeca kujici napravila sklonište kako bi se okotila

Kujica Rita svoju je štenad na svijet donijela u skloništu koje su za nju napravila djeca. Gradili su ga danima, a onda opremili i pokrivačima kako bi malim psićima bilo što toplije. Prekrili su ga i najlonom, da njegove stanovnike zaštite od kiše koja je padala danima.

Vinkovčani Laura i Antonio Štilinger, Lana Šokčević, Omar i Deni Hibeljić zaslužni su što su mali psići živi. S kujicom Ritom druže se već dulje vrijeme, uvijek ih je pratila dok su se igrali na livadi. A kad su vidjeli da će imati mlade, odlučili su da joj moraju pomoći.

Puna povjerenja

– Materijal su pronašli u jednoj napuštenoj kući u blizini livadice. Danima su dolazili kući blatni i tek poslije doznala sam što su radili – kaže Edina Hibeljić, mama dvojice dječaka koji su u svemu sudjelovali. Dodaje i da Rita jako dobro zna što su djeca za nju napravila. Obilaze je svaki dan, donose hranu, a pridružio im se u tome i prijatelj Tomo. Kad dođu do skloništa, kujica ih bez straha i s puno povjerenja ostavlja sa svojim psićima i odlazi u šetnju. I njoj treba malo odmora od majčinstva.

2

Kažu mi da je jedno štene već progledalo. Djeca je jako vole i spremaju se napraviti i plakate kako bi psiće udomili – kaže gospođa Edina i dodaje kako oni već imaju tri psa i ne mogu ih udomiti. I ostali roditelji sretni su zbog toga što su njihova djeca napravila.
Njihov primjer ističu i volonteri vinkovačke udruge za zaštitu životinja Rocco. Pomoći će u prehrani, kao i u traženju novih domova za kujicu i njezinu štenad.

Trebaju pomoć

– Nakon dojave o kujici koja se oštenila na ulici volonterka je otišla i ono što je zatekla, u ovo vrijeme neljudskosti, ostavilo nas je sve bez riječi. I nemamo što posebno dodati, osim da dobro pogledate ovu djecu. Koliko god se ovi anđeli za njih brinuli, oni su i dalje na ulici. Dijelite, naučimo nešto od ove djece i nađimo im domove – napisali su na svojoj Facebook stranici članovi udruge.
U vrijeme kad iz Slavonije često stižu vijesti o nasilju nad životinjama, ova djeca mogu biti primjer svima. Pokazali su da je potrebno samo malo volje, ljubavi im ionako ne nedostaje. Sada mole za pomoć, jer sami sve neće moći.

 

 

(Izvor)

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top