Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Djeca & mladi / Kako lakše komunicirati sa svojim djetetom?

Kako lakše komunicirati sa svojim djetetom?

Slušajte svoje dijete i dešifrirajte što vam pokušava reći!

Ono što vi smatrate vrištanjem, zapravo je razgovor vaše bebe sa vama. Istrenirajte sami sebe kako bi razumjeli zvukove vašeg djeteta.
Neka vaša bespomoćnost prestane! Vrijeme je da se i vi i vaše dijete osjećate ugodnije. Nadamo se da ćemo vam uspjeti pomoći u tome s nekoliko savjeta.

Ako čujete da vaše dijete napravi “neh” ili na” zvuk, znači da je vrijeme za hranjenje. Najvažniji dio kod ovoga je “n” zvuk na početku, tako da obratite pažnju na to.

plac1

 

Vrijeme za krevet! Zvuk koji će vaše dijete proizvesti kada je umorno slično je buci koju proizvodi zijevanjem, a usta će formirati ovalnog oblika.

plac2

 

Izvadite krpicu, vaše dijete treba podrignuti. “Eh” zvuk se proizvodi kada su mišići u djetetovim prsima zategnuti. Ponekad ćete ćuti da to više puta ponavljaju.

plac3

 

Također ćete primijetiti kada vaše dijete ima problema s plinovima i treba olakšanje. Moguće je da čujete razne zvukove, no prepoznat ćete u čemu je problem.

plac4

 

Kada se dijete osjeća nelagodno, ispuštati će “heh” zvuk. Ponekad će se ponavljati ti zvukovi pa pokušajte procijeniti što ga muči.
Imate problema? Pokušajte razlučiti što vaše dijete treba prije no što počne jecati ili jednostavno promijenite položaj bebe. A ako čujete više od jedne riječi, fokusirajte se na onu koju čujete najviše.

plac5

 

Zapamtite, sve se može naučiti, a na vama je samo da se potrudite dovoljno slušati svoje dijete i s vremenom ćete iz prve prepoznati sve zvukove, samo trebate imati strpljenja. Djeca osjete kada ste vi nervozni. Pokušajte ih shvatiti jer je njima teže nego vama i osjećaju se bespomoćnima jer vam žele nešto reći, a vi ih ne razumijete. Zato vam mi savjetujemo da promatrate svoju bebu i pažljivo slušajte što vam pokušava reći.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top