Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Djeca & mladi / Darovi koje mogu načiniti djeca

Darovi koje mogu načiniti djeca

Darovi koje mogu načiniti djeca

1. Ručno obojene staklenke

oslikane_staklenke

Uz malo boje za staklo niti jedna staklenka ne mora biti dosadna i obična. Najprije prikupite staklenke, boce i vaze. Na njima nacrtajte rubove crteža s markerom koji može pisati po staklu (slobodno koristite markere kojima pišete po cd/dvd-ima, nećete ih oštetiti) te bojanje prepustite djetetu. Možete i od kolaža izrezivati razne oblike pa ih ljepilom zalijepiti na staklene površine. Ne možete pogriješiti s ovom idejom ako želite svoje mališane zaposliti, a da se istodobno zabave i kreativno izražavaju!

2. Utvrda iz torbe

tvrđava u torbi
Evo jedan poklon za djecu avanturistočkoga duha. Napunite torbu svime što je potrebno za izradu šator utvrde : posteljina, štrik za sušenje rublja, kvačice i svjetiljka. Odrežite nekoliko centimetara od kraja jastučnice kako biste napravili torbicu. Za bolji izgled, okrenite jastučnicu naopako, presavinite odrezani rub i učvrstite ga glačanjem. Koristeći iglu šireg proreza, obrubite jastučnicu u oblik torbice.
Neka vaše dijete nacrta tvrđavu na torbici koristeći boju za tkanine. Kada se posuši, torbicu napunite svim gore navedenim stvarima za izradu tvrđave i pustite dijete da krene u avanturu!

3. Glinene ogrlice

glinene ogrlice
Iznenadite nekoga sa inspirativnom mozaik ogrlicom za koju će vaše dijete ponosno moći reći da ju je napravilo samo. Kao podlogu koristite foliju da biste kasnije lakše prebacili oblike u pećnicu, razvaljajte glinu na pola centimetra debljine i nožem izrezujte oblike, pritom pazeći da se dijete ne ozlijedi ( za glinu vam je dovoljan i tupi nož). Uzmite čačkalicu i probušite na vrhu dvije rupice da dodate lančić na kojem će ogrlica visjeti. Jednom kada je dizajn gotov, provjerite rupice i ponovno ih probušite u slučaju da su se začepile. Pecite glinu po uputama na pakiranju te kad je gotova, premažite je šljokičastim lakom za nokte i dodajte lančić ili špagu kojom će se ogrlica vezati oko vrata.

4. Torbica za kartice / novčanik

novčanici
Ovi lako šiveni novčanici dovoljne su veličine taman za kartice i posjetnica, ali možete ih koristiti kako biste u njima nekome umetnuli poruku, čestitku ili čak nakit.

5. Ukrasite drveni pribor za kuhanje

salata
Kupite u trgovini drvene kuhače, vilice i žlice, te dajte djetetu da ih ukrasi. Ne samo da će biti odličan poklon, već i vama može biti sentimentalna uspomena. Koristite akril boju te kada se posuši, premažite pribor neotrovnim lakom kako vam se radovi ne bi u mašini za pranje suđa isprali.

6. Ukrasite fotografije

foto
Pretvorite fotografije u originalna djela tako da dozvolite djetetu da im doda svoj doprinos. Počnite tako da fotografiju skenirate u kompjuter i pretvorite je u crno-bijelu. Da biste dobili jače obrise, morat ćete se poigrati s kontrastom i svjetlosti dok ne dođete do oblika koji vam se dopada i koji će biti lako pobojati. Isprintajte fotografiju na papir i dajte djetetu da je flomasterima ili markerima oboja kako želi. Uokvirite je i dozvolite djetetu da se divi svome radu.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top