Četvrtak , 23 ožujak 2023
Savjet:
Dan je dan prijevremeno rođene djece -“Dan Palčića”

Dan je dan prijevremeno rođene djece -“Dan Palčića”

Svjetski dan nedonoščadi obilježava se svake godine 17. studenog i podiže svijest o ovoj ozbiljnoj zdravstvenoj krizi. Dan je pokrenula Europska zaklada za skrb o novorođenčadi (EFNCI) zajedno s partnerskim organizacijama u Europi. Jedna od najpoznatijih međunarodnih suosnivačkih organizacija je March of Dimes. Od svog početka 2008. godine, nebrojeni pojedinci i organizacije iz više od 100 zemalja udružuju snage s aktivnostima, posebnim događajima i obvezuju se na akciju kako bi pomogli u rješavanju prijevremenog poroda i poboljšali situaciju prijevremeno rođene djece i njihovih obitelji.

potrebno. Svake godine u Sjedinjenim Državama jedna od devet beba rodi se prijevremeno, što bolnicama predstavlja veliki teret da imaju odgovarajuću količinu vitalne opreme. Ispravna medicinska oprema može doslovno značiti razliku između života i smrti.

Svake godine Brave Beginnings daje bespovratna sredstva za osnovnu opremu za intenzivnu njegu novorođenčadi kao što su kolica za kritične dišne ​​putove, reanimacije dojenčadi, inkubatori, omnibedi i još mnogo toga. Do danas smo dodijelili 9,6 milijuna dolara za više od 200 bolnica diljem Sjedinjenih Država i dotakli živote 271 000 beba. Nastojimo biti vodeći davatelj bespovratnih sredstava za kupnju neonatalne opreme za respiratore i kritične pulmološke usluge za bolnice diljem SAD-a.

Ponosni smo što smo dio globalne mreže organizacija koje rade na pomoći nedonoščadi da napreduju.(preuzeto)

Foto/screenshot

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top