Znate li....
Početna / Događanja / Filmovi & Predstave / Da sam ptica – kazalište Vidra

Da sam ptica – kazalište Vidra

Predstava Da sam ptica redateljice Arije Rizvić prema tekstu Nikoline Bogdanović otputovala je u Sarajevo gdje je 27. ožujka na sceni Kamernog teatra premijerno održana nakon zagrebačke premijere 11. prosinca 2021. u kazalištu Vidra.

Protagonisti predstave, Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović vode publiku na intimno putovanje Bosnom kao i osobnom ljubavnom pričom dvoje ljudi.

Devedesete su, ratne godine i mladi bračni par s kćerkom bježi iz okupiranog Sarajeva te sa samo dvije torbe u ruci stižu u Beč. Iznova grade svoj život i pronalaze sreću koju su ostavili u ratnim ruševinama.

      ”To je priča o krhotinama života jedne generacije kojoj i ja pripadam”, rekao je
       Tarik Filipović.

Da sam ptica je dokumentarno fiktivna priča temeljena na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue, a proširena i obogaćena osobnim iskustvima autorskog tima čije su vlastite životne priče tijesno povezane s temom i motivima predstave.
U središtu predstave dvije su ljubavi: ljubav jednog para koja se pod utjecajem okolnosti i vremena mijenja i osipa te ljubavi čovjeka prema njegovom zavičaju, , u kojem zna svaki ‘ćošak i haustor’. Što neko mjesto čini našim, a što od njega, nas i naših života u tuđini s vremenom nestaje, a što novo niče i raste?

      Predstavu ne propustite pogledati i uz nju se nasmijati i rasplakati 10. i 14. travnja u kazalištu Vidra

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top