Savjet:
Croaterra: Biseri mediterana

Croaterra: Biseri mediterana

Proizvodnja vrhunskih delicija

Djelatnost tvrtke Croaterra d.o.o je proizvodnja i prerada brzo obrađenog (grill ili blanširanog), osušenog ili ukiseljenog povrća s maslinovim uljem. Koristi se različito povrće iz kontrolirane proizvodnje: paprika, patlidžan, rajčica, artičoke, šparoge, masline i kapare, uz dodatak svježeg sira, usoljene ili osušene ribe te mediteranskih začina. Mediteranska priprema hrane radi se brzo i jednostavno (grill ili upareno) da povrće bude još čvrsto i hrskavo, a u njemu očuvana hranjiva svojstva. Obiluje začinima i travama koji su snažni antioksidansi i pomažu u zaštiti od arteroskleroze.

terra2

Hrana – lijek

Hipokrat, “otac suvremene medicine” još je 400 god. pr. Kr. rekao: “Neka hrana bude Vaš lijek, a lijek Vaša hrana”. Nakon više od 2000 godina službena je medicina konačno priznala da je bio u pravu: hrana može biti lijek.

Znanstvenici su se godinama pitali zašto je srčanih bolesti daleko manje u mediteranskim zemljama i kako bi saznali što čuva stanovnike, počeli su proučavati njihovu prehranu. Za razliku od tipične zapadnjačke prehrane koja je bogata zasićenim masnoćama, mediteranska prehrana ima mnogo mononezasićenih masnoća, uglavnom iz maslinovog ulja koje utječe na manju stopu srčanih bolesti.

Maslinovo ulje nije jedina korisna stvar u mediteranskoj prehrani. Ona je:

  •  bogata svježim voćem i povrćem, izvorom vlakana, betakarotena, vitamina te drugim važnim fitokemikalijama;
  •  nema industrijski prerađene hrane, pune konzervansa;
  •  meso, koje je puno zasićenih masnoća, jede se vrlo malo;
  •  povrće čini osnov prehrane i upravo se ono proučava na nacionalnim institutima za rak zbog njegovih antikancerogenih osobina;

    Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju omogućuje se lakše provođenje osnovne ideje: hrvatsko povrće na europski stol. Kontinentalno povrće pripremljeno na mediteranski način bit će lako prepoznato kao zdrav i ukusno pripremljen gotov obrok hrane. Taj obrok nije namijenjen samo vegetarijancima (koji će ga sa zadovoljstvom i konzumirati), nego svima koji se žele kvalitetno hraniti. Također, to nije dodatak ili prilog nego samostalno jelo, a preporuča se jesti proizvode Croaterre s integralnim kruhom.

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Obozavam maslinovo ulje i sve sta je povezano s njim. Konzumiram ga svakodnevno .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top