Znate li....
Početna / Događanja / Čingi Lingi čarda

Čingi Lingi čarda

„Bila je kultno mjesto tog doba i okupljalište boema, ljudi željnih provoda, opuštanja uz dobru svirku i putnika namjernika.
Legenda kaže da je u prošlost zvono koje je visjelo na drvetu, oko kojeg je kasnije sagrađena čarda, javljalo razbojnicima da stiže karavan zgodan za opljačkati.
Zvono je kasnije dobilo svoju drugu praktičnu svrhu, naime, onaj tko je zazvonio bio je spreman “okrenuti rundu” za sve prisutne.
Pretpostavlja se da je čarda postojala još od Austro-Ugarske, kad je tu bilo okupljalište trgovaca stokom.
Imao sam sreću biti u njoj za vrijeme lijepih i nezaboravnih trenutaka u životu.“
Preuzeto s Facebook stranice Prijatelji o Osijeku

Čingi Lingi čarda je nadaleko poznati restoran u kojem su se spajali tradicija, izvrsna jela, odlična glazba i predivna priroda. Teško da je postojao netko u Slavoniji i Baranji, a i šire, a da nije čuo za Čingi Lingi čardu. Bila je mjesto dobre zabave, nezaboravnih trenutaka, i kako kažu “mjesto na koje dovodite one do kojih vam je stalo”.
Obnova ovog poznatog restorana osmišljena je tako da zadrži ono najvažnije, dobru energiju koje je mjesto imalo, ime i lokaciju, koji su oplemenjeni novom ponudom, izgledom i komunikacijom prema starim i novim gostima. U čardi i na njenoj prekrasnoj terasi uvijek se traži mjesto više. Dolaze nam gosti na obiteljski ručak, sastanak s poslovnim partnerima, bijeg iz gradske vreve, proslavu položenog ispita, čašu vina, jutarnju kavu, proslavu rođendana, a postali smo i nezaobilazno mjesto za sve turiste koji posjete Slavoniju i Baranju.
Čingi Lingi čarda reinterpretira definiciju luksuza – luksuz je odvojiti vrijeme za sebe i svoje najdraže i uživati u malim trenucima koji su u konačnici uvijek oni najvažniji. Time smo se vodili pri uređenju i slaganju jelovnika. Inspiracija za sva jela dolazi iz Baranje i njene bogate prirode usred koje je Čingi Lingi čarda smještena. Većinu namirnica nabavljamo od lokalnih proizvođača.
Čingi Lingi čarda mjesto je gdje dobra hrana i opuštena atmosfera hrane prijateljstvo i ljubav te oplemenjuju život i svakodnevicu. Ukratko, mjesto dobre energije.
Restoran je prepoznat i od struke te smo prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia za 2022. Godinu dobili nagradu, Trofej chef tradicijske kuhinje pripao je Nebojši Rajkoviću šefu našeg restorana.

Vlasnici: Ivana Volarić i Ines Šobota

Radno vrijeme 9-23 svaki dan u tjednu
Kapacitet sale restorana je 130 sjedećih mjesta, terasa u sezoni 130 sjedećih mjesta.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top