Srijeda , 6 prosinac 2023
Savjet:
Čarobni dan dolazi u Zagreb

Čarobni dan dolazi u Zagreb

Čarobni dan, cjelodnevna zabava za obitelj održava se 7. lipnja u parku Maksimir. Uz puno glazbe, zabave i plesa te obiteljskih aktivnosti ovaj dan je čaroban i po tome što cijela obitelj može posjetiti Zoološki vrt po cijeni samo jedne ulaznice od 30 kn. Osim uživanja u Zoološkom vrtu uz pomoć sudionika Čarobnog dana pripremljene su i brojne besplatne radionice, od plesnih i slikarskih do sportskih i kreativnih sadržaja u kojima će moći uživati djeca, ali i roditelji. Za zabavu će se pobrinuti Jacques Houdek, plesni zbor Zagrepčanke i dečki, dječji zbor Kikići, Lamia Belošević,  ali i brojni drugi izvođači.

„Nakon što se Čarobni dan više puta održao u Sloveniji, i nakon što su svaki put rekordni brojevi posjetitelja otišli svojim kućama s osmijehom na licu, željeli smo krenuti dalje i podijeliti svoju čaroliju. Odlučili smo se za Zagreb, a zahvaljujući našim dragim partnerima, Javnoj ustanovi Maksimir i Zoološkom vrtu, imamo idealnu kombinaciju za Čarobni dan. Naravno tu su i naši partneri koji pripremaju kreativne radionice, kao i brojni izvođači“ rekla je Barbara Novak, organizatorica Čarobnog dana.

Posjet Čarobnom danu je besplatan, a svi koji žele biti dio ovog jedinstvenog doživljaja trebaju se registrirati na stranici www.carobnidan.hr. Registracija je moguća od 24. 5. 2015. nadalje. Isto tako, za kupnju obiteljske ulaznice za Zoološki vrt, potrebno je ispuniti dodatni internetski obrazac u kojem se odabire dvosatni termin za posjet Zoološkom vrtu. Pomoću otisnutog kupona na blagajni ZOO Zagreb posjetitelji kupuju Čarobnu obiteljsku ulaznicu i tako za posjet cijele obitelji u ZOO Zagreb plaćaju samo cijenu jedne odrasle ulaznice, odnosno 30 kuna.

„Zadovoljstvo nam je biti partner ovog projekta, i omogućiti ovakvu pogodnost našim posjetiteljima. Iako imamo brojne projekte modernizacije Zoološkog vrta ovu priliku nismo htjeli propustiti. Moram naglasiti da je broj ulaznica ograničen, pa pozivam sve posjetitelje da se registriraju što prije i tako si osiguraju svoju ulaznicu“  rekla je ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković.

Osim uživanja u Zoološkom vrtu uz pomoć sudionika Čarobnog dana pripremljene su i brojne besplatne radionice, ali i prigodan program na velikoj i maloj pozornici u parku Maksimir.

„Ljudi vole doći u Maksimir, a sigurna sam da će im biti još primamljivije doći na Čarobni dan kada će biti ispunjen kreativnim radionicama, nastupima, glazbom. Ovo je jedan od projekta koji će pružiti poseban doživljaj našim posjetiteljima i zato se veselimo ovom događanju“ rekla je voditeljica info centra Javne Ustanove Maksimir Nika Dolenc.

Uz zabavno edukativni karakter priredbe, Čarobni dan ima i humanitarni karakter pa se tako svaki put pomaže i onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 100 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2015/2016.

U suradnji s dječjom televizijom RTL Kockica, održava se i natječaj za najbolji crtež nakon kojeg će se kao glavna nagrada (pored ostalih) urediti jedno igralište u Zagrebu. Radovi se prijavljuju putem web stranice www.carobnidan.hr, a najbolji će se izložiti na Čarobnom danu.

Uz sve što čarobna ekipa priprema, potreban je još jedan, ključan sastojak Čarobnog dana. Potrebna su nasmiješena lica koje će čarobni ambijent parka Maksimir ispuniti radošću, smijehom i zadovoljstvom i napraviti ovaj dan još čarobnijim.

Za više informacija posjetite www.carobnidan.hr .

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top