Ponedjeljak , 16 svibanj 2022
Savjet:
Čaroban broj

Čaroban broj

Kada napokon pronađete onog nekog svog, a taman prije nego se upustite u nešto ozbiljnije, nakon odličnog sexa kreće nezaobilazan razgovor. Onaj razgovor koji počinje „s koliko?“ … S koliko si ih bila prije mene. I vrlo često odgovor i sam razgovor mogu značiti prekretnicu u vašoj vezi.

Neki dan čitam kako je glumica Anni Faris priznala kako je spavala samo s pet muškaraca prije braka i eto odmah dotične izjave na naslovnicama. Pet muškaraca prije Njega, jel to puno ili malo? Koliko je taman da ne ispadne neiskusna, neprivlačna, a s druge strane da nije promiskuitetna i laka. Mislim da je ona taman našla mjeru. Istina ili ne, rekla je to cijelom svijetu pa će njen dragi to držati istinom.

Vjerujem da svatko za sebe ima odgovor i da ne postoji neka univerzalna brojka, nego smo prepušteni osjećaju u datom trenutku. Reći istinu, umanjiti ili povećati broj.
Nošena tom mišlju odlučila sam napraviti malu anketu među svojim dragim damama i upitati što su one učinile po tom pitanju. Ne mogu reći da su me rezultati šokirali, ali da su me iznenadili jesu. Naime svega su njih dvije svom sadašnjem partneru rekle točnu brojku. Dvije od deset ili pišljivih 2%. Primijenila sam istu tehniku i na svoje muške prijatelje nadajući se razumjeti ovu zagonetku, a i tamo je odgovor bio otprilike sličan. Od njih osam sedam ih laže o broju, a jedan na to pitanje uvijek odgovara da sve prije Nje nije bitno i da se ne zamara time.
Znači li vam uistinu veliku razliku spavao li vaš partner s njih pet ili petnaest prije vas s naglaskom na prije vas, odnosno prije nego je odlučio posvetiti se vama. Ovdje namjerno ne spominjem likove (koji kažu) da su spavali sa stotinama djevojaka, kao prvo velika je vjerojatnost da lažu, a ako i ne lažu imaju opasnih problema (od spolnih bolesti do niskog samopouzdanja).
Dakle, zaključak je“ svi lažu“ o broju partnera s kojima su bili…žene s tendencijom smanjivanja broja, a muškarci stendencijom povećanja istog. Nije neka revolucionarna novost, no ipak koliko je taj broj bitan. Ja se nikako ne mogupomiriti s dvostrukim standardima, već tradicionalnim epitetima „frajera“ i „kurve“ s obzirom na broj priležnika. Ruku na srce, žene su kompliciranije i kompleksnije za razumijevanje od muškaraca, ali u ovoj priči muškarci daleko vode. Naime, svi bi oni spavali s lakim djevojkama, a ženili princeze koje su po mogućnosti čekale samo njih. No tu ne prestaje apsurd, nakon toga od istih tih princeza očekuju da se u krevetu ponašaju kao ove s kojima su do sada spavali i da sve te divne čari kama sutre upoznaju upravo s njima. I naravno na pitanje „S koliko“ odgovaraju, ti si mi prvi ili drugi. S druge strane, sigurna sam da i dama žele čuti kako mu do sada ni s jednom nije bilo kao s njom.
Eh pa s obzirom da nam to toliko znači da je on njoj prvi, a ona njemu najbolja, male bijele laži su sasvim ok, ionako svi ti prijašnji ostaju u prošlosti i postaju nebitni, jer su ovaj tren ON ili ONA najvažniji i nema smisla trenutak kvarit nekim brojem.

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. “Dvije od deset ili pišljivih 2%.”

    Draga autorice, 2/10 je ipak 20% – što i nije tako malo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top