Četvrtak , 23 ožujak 2023
Savjet:
Branjem maslina u Istri završen ovogodišnji projekt “UPOZNAJ HRVATSKU – DAROVI ZEMLJE”

Branjem maslina u Istri završen ovogodišnji projekt “UPOZNAJ HRVATSKU – DAROVI ZEMLJE”

Zvijezde i masline bile su posljednja ovogodišnja tema projekta „Upoznaj Hrvatsku – Darovi zemlje“ Zaklade „Hrvatska za djecu“. Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici “Vladimir Nazor” iz Karlovca po prvi su puta otputovali u Istru. Na jednodnevnom su izletu zaista vidjeli zvijezde. Naime, na početku edukativnog izleta u Zvjezdarnici u Višnjanu dočekao ih je prof. Korado Korlević.

Spoj znanja, pedagogije i upornosti ovu je Zvjezdarnicu stavio na važno mjesto za edukaciju brojnih generacija djece i mladih koje o svemiru žele naučiti više. Pogled kroz teleskop na Sunčeve pjege i Sunčeve plamene, asteroid u ruci te mnogo naučenog ovim će mališanima dugo ostati u sjećanju.

Posljednji ovogodišnji izlet djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u okviru ovog projekta završio je na plantaži maslina Rossi u Bajkinima. Iz prve su ruke dobili informacije o uzgoju te stare poljoprivredne kulture, o berbi maslina, preradi te naravno o maslinovom ulju.

Osjećaje s izleta, u sklopu ovog projekta, zauvijek će pamtiti brojni mališani iz ustanova bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su zahvaljujući Zakladi „Hrvatska za djecu“ krenuli na put Lijepom našom. Djeca iz splitskog Doma „Maestral“ u dolini Neretve provela su nezaboravan dan na plantaži mandarina. Dvadesetero mališana iz Doma „Kuća sretnih ciglica“ iz Slavonskog broda posjetilo je plantažu lavande u Istri te muzej u srednjevjekovnom Castle Morisini Grimani.

Djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi Dječjeg doma Zagreb imali su priliku pobliže upoznati poljoprivrednu kulturu aroniju na plantaži u Ruškovcu. Djeca su posjetila i Veliki Grđevac, rodno mjesto dječjeg pisca Mate Lovraka.

Projekt „Upoznaj Hrvatsku – Darovi zemlje“ na veliku će se radost brojnih budućih malih izletnika nastaviti i u budućnosti.

Press/selectpr.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top