Savjet:
Blagdanske dekoracije za male prostore

Blagdanske dekoracije za male prostore

Nema potrebe za smanjenjem blagdanskih ukrasa samo zato što ste tanki s prostorom. Donosimo vam korisne savjete kako da najbolje iskoristite male prostore i stvorite pravi blagdanski duh u vašem domu!

Napravite mini drvce
mini-drvce
Može li nešto biti slađe od ovog drvca? Savršeno je i za najmanje prostorije u domu. Kupite vrh bora i ukrasite ga svojim najdražim ukrasima, i dodajte zvijezdu na vrh. Lijepo izgleda i ako poklone poslažete ispred i oko njega, kao na slici. Ukoliko vam je prerano za izlaganje pravih darova ili se bojite da će djeca doći u napast po noći i iskrasti se da zavire u darove, ukrasite kutijice od parfema ili cipela kao poklone.

Objesite ukrase na police

POLICE

Ukrasite stolice za staklenim lopticama zavezanim za traku. Birajte je tako da se slažu s ostalim bojama u prostoru, a ukrase zalijepite ljepilom ili prianjajućim kukicama.

Iskoristite kuteve

KUTEVI
Police, uglovi, stelaže za knjige – sve su to odlična mjesta za dekoracije. Ako nemate mjesta za cijelo drvce, postavite jednu granu na policu i ispod nje smjestite darove. Na mjestu gdje je rasvjeta jača, uzmite boje za staklo i obojite žarulje ili postavite nekoliko blagdanskih ukrasa.

Iskoristite zidove

ZID
Jednobojni zidovi dnevne sobe mogu poslužiti kao odličan canvas, postavite platno ili veliki bijeli plakat na njega i crtežima dočarajte ugođaj.

Prozori

PROZORI
jednostavnost je ključ uređivanja malih prostora. Bijele svijeće na srebrnom podnožju daju elegantnost prostoru. Možete i uzeti snijeg-sprejeve i pošpricati same prozore ( samo pazite da nemate grijalicu ili radijator odmah ispod, da toplina ne bi upropastila izgled).
 
Dekorirajte stolice u kuhinji

stolice

Dozvolite i stolicama da se uključe u duh blagdana. Zavežite obojane češere za široke vrpce i prebacite ih preko stolice. Boje vrpca i češera uskladite sa postojećim bojama zidova i namještaja, kako ne bi previše upadale u oko, a opet da se primijete.

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. Sviđaju mi se ideje kreativnih ručica! 🙂 Evo još jedne: od kolegice sam prošle godine kupila prekrasan adventski vjenčić koji je bio ukrašen detaljima od tijesta! Bile su to malene zvjezdice, zvončići i anđelčići u krasnim pastelnim bojama pričvršćeni uz slamnati kolut, a prelijepa bež mašna i četiri mirisne svijeće dale su poseban svečani dojam…

  2. Prošle blagdane sam sama napravila svoj vjenčić za vrata, sve od prirodnih materijala, sušila sam voće(limun, naranče), kora cimeta, špaga i češeri… izgledao je odlično… i šta je najbolje može se koristiti i iduće godine! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top