Sastojci za kore:
600 g Finax brašna
1 žličica soli
2/3 praška za pecivo
1 dl ulja
3 dl mlake vode
Nadjev:
4 jaja
1200 g svježeg sira
2 kisela vrhnja
sol po želji
180 ml ulja
2 dl mlijeka
Priprema:
Svi sastojci stave se u duboku zdjelu i dobro izmješaju mikserom sa spiralnim nastavcima dok se ne dobije glatko tijesto. Ono se podijeli u 8 do 10 dijelova i svaka se tanko razvalja. Listovi se slažu u namašćenu duboku tepsiju a između se puni nadjevom. Prije pečenja potrebno je burek premazati mlijekom i probosti vilicom na više mjesta. Peče se na 180 stupnjeva dok ne posmeđi. Najbolje ga je ostaviti da se malo ohladi, a zatim poslužiti. Dobar tek!
Recept se može napraviti i sa klasičnim pšeničnim brašnom, ali ga celijakičari i ljudi sa intolerancijom na gluten ne smiju jesti.
pa nebi ja rekla da je na slici gluten free burek