Savjet:
Bezglutenski burek!

Bezglutenski burek!

Sastojci za kore:

600 g Finax brašna

1 žličica soli

2/3 praška za pecivo

1 dl ulja

3 dl mlake vode

 

Nadjev:

4 jaja

1200 g svježeg sira

2 kisela vrhnja

sol po želji

180 ml ulja

2 dl mlijeka

 

Priprema:

Svi sastojci stave se u duboku zdjelu i dobro izmješaju mikserom sa spiralnim nastavcima dok se ne dobije glatko tijesto. Ono se podijeli u 8 do 10 dijelova i svaka se tanko razvalja. Listovi se slažu u namašćenu duboku tepsiju a između se puni nadjevom. Prije pečenja potrebno je burek premazati mlijekom i probosti vilicom na više mjesta. Peče se na 180 stupnjeva dok ne posmeđi. Najbolje ga je ostaviti da se malo ohladi, a zatim poslužiti. Dobar tek!

 

Recept se može napraviti i sa klasičnim pšeničnim brašnom, ali ga celijakičari i ljudi sa intolerancijom na gluten ne smiju jesti.

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. pa nebi ja rekla da je na slici gluten free burek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top