Radili smo prvi put, ali izleda da smo uspjeli!
- Sastojci
- Priprema
350 g Mix B brašna
0,3 l mlijeka
2 jaja žličica
soli 1 limun (koricu naribati)
1 kvasac
1 vanilin šećer
3 žlice ruma
šećer u prahu
3 dcl ulja
Malo mlijeka, par žlica brašna, kvasac i šećer pomiješati i pustiti na toplom da se diže 20ak minuta. Zatim pomiješati ostatak sastojaka i napraviti mekše tijesto. Ulje zagrijati na srednjoj vatri i žlicom dodavati tijesto oblikovano u kuglice ili po želji. Okrenuti krafnicu kad dođe do zlatno smeđe boje, nakon otprilike 30 sekundi. Posuti šećerom i poslužiti. Dobar tek!
Imali smo u vrtiću za maškare curicu sa intolerancijom na gluten i sva je bila tužna kad su svi klopali krafne, pa smo joj pripremili baš za nju gez glutena. Moram priznat da mi je ovaj recept najbolji od svih na netu, spremila sam ga u svoju kuharicu 🙂