Znate li....
Početna / Apel za pomoć

Apel za pomoć

Dobro je činiti dobro – apel za pomoć mladoj Mandi Šebalj

Sjećate li se Mande? Prije tri godine Ivica Petak pokrenuo je humanitarnu akciju za nju, sestre Stiblo i malog Stjepana. Puno dobrih ljudi i humanitaraca bilo je dio velikog humanitarnog party-a za pamćenje u zagrebačkom klubu Boogaloo.
Manda danas više nije bolesna curica kojoj smo pomagali.

Manda je danas dvadesetogodišnjakinja koja treba našu pomoć više nego ikad! Nije samo narasla brojka njenih godina, već i brojka bolesti koje su ju snašle.. Već tada dijagnosticirana joj je juvenilna sistemska sklerodermija – bolest za koju nema lijeka. Doktori joj daju samo infuziju, jer trenutno nemaju konkretno rješenje za njeno stanje.
Ovoj mladoj djevojci punoj života verificirana je i intersticijska fibroza pluća, hipomotilitet jednjaka, Raynaudov fenomen, hiperpigmentacija kože, eutireoidna bolest štitnjače te prolaps mitralne valvule.

Ima nepodnošljive bolove u zglobovima što joj uzrokuje tešku pokretljivost i zakočenost u šakama. Oštećeni su joj pluća, srce i jednjak, ali liječnici su najviše zabrinuti da se bubrezi ne oštete jer tada bi Manda morala i na dijalizu, te bi došla u životnu opasnost. U tri godine zbog teške bolesti smršavila je 14 kila.

Mandina majka teški je invalid. Boluje od reumatoidnog artritisa, lupusa i sklerodermije a otac ima cistu na mozgu. Jedino je njen mlađi brat zdrav.

Manda i njena obitelj žive u trošnoj dvorišnoj prostoriji za koju gradu plaćaju mjesečni najam od 150,00 kn i jedva preživljavaju od socijalne pomoći. Obećanu pomoć od grada u iznosu od 980,00 kn za drva još nisu dobili a temperature su već pale ispod minusa..

Manda, ni njena obitelj, nemaju novaca. Manda si ne može priuštiti čak ni da dolazi u bolnicu u Zagreb. Takva putovanja za njenu obitelj su veliki trošak. Čak i bez tog troška, teško žive.

Možemo li se iz topline doma odreći jedne čokolade? Ne otići danas na kavu, ne kupiti kutiju cigareta? Možemo li odvojiti malo novaca i malo vremena za one potrebite? Božić je blizu, a Manda bi ga u tom slučaju dočekala u toplom domu.
Kad bi svi mi, i naši prijatelji, i prijatelji naših prijatelja, uplatili samo nekoliko kuna, pokrenuli bi viralni lanac i učinili dobro djelo, a dobro je činiti dobro.

Učinimo da Manda i njena obitelj više ne moraju razmišljati hoće li ona moći otići u Zagreb na liječenje.

Hajmo postati dio jedne lijepe Božićne priče! Hajmo nekome osigurati uistinu sretne blagdane, jer svi ih mi zaslužujemo; svi zaslužujemo sreću, topao objed, u toplom stanu, ugrijan toplinom osmjeha na licima obitelji..

Ne biste li se zaista puno ljepše osjećali, kada biste znali da ste obitelji koja je toliko propatila, stavili osmijeh na lice i upravo im VI omogućili toliko priželjkivan sretan Božić!

Mandinu najveću želju – da potpuno ozdravi – nažalost ne možemo ispuniti! Ali možemo joj olakšati život. Ona ne traži puno, nećemo tražiti ni mi. Samo da se svi uključite, pomognete koliko možete, pozovete prijatelje da pročitaju članak, podijelite ga na Facebooku (…) , načina je mnogo..

Ako direktno uplatom ne možete pomoći, velika je pomoć i da proširite priču jer možda će upravo netko od vaših prijatelja imati koju kunu viška.. Važno je da ste dobrog srca i nesebični, jer je dobro činiti dobro.. Pomozite Mandi! I sitno je bitno. I malo čini mnogo, a i mi u obitelj.hr znamo što! Dobro se dobrim vraća… Kad – tad! Pokrenimo božićnu čaroliju…

MANDA ŠEBALJ 2360000-3236936007 ZAGREBAČKA BANKA

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top