Savjet:
Apel za pomoć

Apel za pomoć

Na društvenoj mreži Facebook prije nekoliko je dana ova tužna priča portalu upala u oko, pa poruku prenosimo u cijelosti:

 

 

Ljudi moji, ima li tko da radi u novinama, nekom portalu i slicno… Trazim pomoc za jednu curu, da joj se objavi prica, da se objavi njen poziv u pomoc. Naravno, i vi slobodno pomozite ako mozete
Radi se o Dariji. Darija Šimunov je cura koju poznajem osobno.
Poznavala sam ju dok je izgledala ovako (1 slika), A poznajem je i sad dok, na zalost, izgleda ovako (2 slika – u zadarskoj hitnoj prije par dana).
Doktori su je zeznuli, mladu curu koja sada ima 29 godina. Da, zeznuli su je jer su joj 2006 pogresno dijagnosticirali multiplu sklerozu te je u skladu sa time krivo lijecili. 2009 godine Darija je pala i od tada je nepokretna. Nas zdravstveni sustav ju je stavio za operaciju 8 mjeseci nakon pada. Da, mladu curu od 24 godine su operirali 8 mjeseci nakon pada, nevjerovatno, znam.
Da ne duljim, Darija nema multiplu sklerozu nego neuro boreliozu, desni bubreg je otisao jer se vraca urin, nepokretna je… Dariju su u Hrvatskoj doktori otpisali, konkretno na Rebru, a u klinici Ragnitz u Grazu je lijecnicki konzilij nakon pregleda medicinske dokumentacije dao misljenje da za Dariju ima spasa, napravili bi kompletnu dijagnostiku i ugradili stentove na bubrezne kanale jer ako otkaze i drugi bubreg to je na zalost kraj za ovu mladu djevojku
Operacija, skupa sa dijagnostikom i boravkom u Grazu kosta 20.000 EUR.
Da se ovo negdje objavi sigurna sam da bi se iznos skupio jer nije velik, Dariji hitno treba ta operacija dok drugi bubreg jos radi.
Objavu za ovo ne bi pitala bezveze, ovo je jedna izuzetna osoba, cura koja je u kolicima isla na zadnje ispite na faksu i na koncu, unatoc svemu, imala prosjek 4,8. Zavrsila je komparativnu knjizevnost i povijest umjetnosti. Doktori u Vinogradskoj su se usmeno ispricali Darijinoj mami Tanji zbog krive dijagnoze, ali na zalost njoj ta isprika ne moze pomoci.

 

foto

Informacije za pomoć :

Darija Šimunov

IBAN: HR3424840083211151757
(RBA)

email: darija.simunov@gmail.com

Adresa: sv.Vinka Paulskog 7.
Zadar 23000

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top