Savjet:
Anušić novi ministar obrane: Na mjestu župana zamijenit će ga dosadašnji dožupan Mato Lukić

Anušić novi ministar obrane: Na mjestu župana zamijenit će ga dosadašnji dožupan Mato Lukić

Novi ministar i potpredsjednik Vlade bit će Ivan Anušić, objavio je na konferenciji za medije predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon konzultacija obavljenih u Banskim dvorima.

Premijer je podsjetio na razloge razriješenja bivšeg ministra Banožića koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba a na pitanja novinara o rezultatima testova krvi odgovorio je kako to treba pitati nadležno državno odvjetništvo.

Za Ivana Anušića je rekao kako je dobio potporu i u stranci i od partnera, te kako vjeruje da će Anušić vrlo kvalitetno obavljati dužnost ministra obrane do kraja mandata Vlade, s obzirom na njegovo veliko iskustvo.

Podsjetimo Anušić se 1991. godine aktivno uključio u obranu Hrvatske kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata tijekom kojeg se borio na brojnim ratištima. Politički postaje aktivan 1993. godine učlanjenjem u HSP, a od 2005. do 2017. godine na mjestu je načelnika Općine Antunovac, jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj. Izabran je za predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije u ožujku 2014., a dvije godine kasnije ponovno je izabran na istu dužnost na redovitoj izbornoj skupštini ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije. Anušić postaje župan Osječko-baranjske županije na lokalnim izborima 2017. godine a ponovno je na tu funkciju izabran u svibnju 2021. godine.

Anušića će na mjestu osječko-baranjskog župana do kraja mandata mijenjati njegov dosadašnji zamjenik Mato Lukić.

Mato Lukić

Izjava župana Ivana Anušića

Ivan Anušić

Iznimna mi je čast što sam predložen za ministra obrane i potpresjednika Vlade. Zahvaljujem se na potpori stranačkim kolegama i koalicijiskim partnerima, no prije svega predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji mi je ukazao povjerenje.
Nastavljamo izvrsnu suradnju koju smo ostvarili u proteklim godinama, radeći na ključnim temama za boljitak Osječko-
baranjske županije i Slavonije, kao i u okviru pobjedničkog tima Odvažno za Hrvatsku iz razdoblja unutarstranačkih izbora.

Resor Ministarstva obrane je iznimno važan za Hrvatsku i u potpunosti sam spreman dati sve od sebe da očuvamo i dodatno osnažimo i osuvremenimo Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice. Smatram da višegodišnjim iskustvom u politici kao načelnik općine Antunovac i župan Osječko-baranjske županije te kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata mogu dati svoj doprinos i na nacionalnoj razini. Raduje me što će priliku na mjestu župana dobiti moj zamjenik Mato Lukić, izniman čovjek i profesionalac, koji je jamac da će se nastaviti realizacija svih projekata važnih za stanovnike Osječko-baranjske županije.

Tihomila Jovanović

Foto/ Osječko baranjska županija

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top