Znate li....
Početna / Događanja / Spektakl zvijezda i sporta na peristilu ostat će nam dugo u pamćenju

Spektakl zvijezda i sporta na peristilu ostat će nam dugo u pamćenju

 SPEKTAKL ZVIJEZDA I SPORTA NA PERISTILU OSTAT ĆE NAM DUGO U PAMĆENJUANA RUCNER, GORAN KARAN I VIŠE OD 20 OLIMPIJSKIH POBJEDNIKA NAJAVILO SPORTSKI SPEKTAKL GODINE

lika sa splitskog Peristila kakav do sada nismo vidjeli putuje Europom. Brojni olimpijski pobjednici, sportske legende i oni zbog kojih ćemo ovo ljeto biti posebno uzbuđeni – vaterpolisti uveličali su svečano izvlačenje skupina za Europsko prvenstvo koje se u gradu pod Marjanom igra od 27. kolovoza do 10. rujna. „Fenomenalan je osjećaj što se europsko prvenstvo vraća nakon 12 godina u Hrvatsku, a nakon više od 40 u Split. Vlada RH je sa zadovoljstvom prihvatila partnersku ulogu u ovom projektu jer vaterpolo je za nas, ja ću se usuditi reći više od sporta. Stvarno se nadam i uvjeren sam da će biti spektakl. Da će se Split i Hrvatski vaterpolo savez još jednom pokazati kao sjajni domaćini. Gostoljubivost je uvijek tu bila na vrhunskom nivou i da će gosti uživati kako turistički, gastronomski, u kulturnoj baštini te da će biti puno dobrog vaterpola. Svima želim puno sreće, možda malo više Hrvatskoj!˝ – izjavio je olimpijski vaterpolo pobjednik i posebni izaslanik Predsjednika Vlade RH Josip Pavić. Spektakl na jednoj od najljepših pozornica svijeta otvorila je Ana Rucner simboličnom skladbom Destiny. Uz uvodne riječi splitske voditeljice Mirte Šurjak te kolege Marka Šapita upoznali smo jednog od najvećih zavodnika ovog prostora, dalmatinskog galeba Roka koji je već samom pojavom oduševio prisutne. Kako je i Roko bio vaterpolist, upravo će on biti i službena maskota Europskog prvenstva za žene i muškarce koje se igra u za to posebnoj preuređenoj Spaladium Areni. Uzbudljivo izvlačenje pratili su splitski bubnjari, a posebno emotivna bila je izvedba svojevrsne vaterpolo himne Do zadnjeg daha u izvedbi Gorana Karana i Lidije Bačić. „Oduševljena sam da sam dio ovog jednog lijepog događaja, da se događa u mojoj Hrvatskoj, da smo domaćini u krasnom Splitu i na Peristilu. Ova lokacija kulturnog starog grada je toliko lijepa!” – izjavila je Ana Rucner i dodala: “Koristim priliku da čestitam Hrvatskom vaterpolskom savezu, pratim, navijam. Strastveni sam navijač, pogotovo kada su europska prvenstva u pitanju. Dečki samo dajte, budite ponos Hrvatske!˝ Uz više od 100 milijuna Europljana koliko je pratilo izvlačenje putem TV-a, spektakl su iz prvih redova pratili brojni uglednici i sportske zvijezde među kojima su i olimpijski pobjednik i posebni izaslanik Predsjednika Vlade RH Josip Pavić, Župan Splitsko – dalmatinske županije Blaženko Boban, predsjednik Hrvatskog vaterpolo Saveza Mladen Drnasin, izbornik Hrvatske reprezentacije Ivica Tucak, jedni od najtrofejnijih hrvatskih sportaša – vaterpolo legende Deni Lušić i Perica Bukić,, proslavljena atletičarka Blanka Vlašić, rukometna legenda Petar Metličić, TV urednica Tončica Čeljuska, Renata Gubić – upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“, splitski modni dizajneri Arileo i Ledenko, Anamarija Aasanović te mnogi drugi. Hrvatska vaterpolo reprezentacija na Europskom će prvenstvu igrati u B u kojoj se još nalaze Grčka, Malta i Francuska. 
 ˝Naravno , mislim ja sam sada strastveni navijač nakon mirovine, tako da je to za mene sada ˝part time job˝. Pratim vaterpolo pogotovo europska i svjetska prvenstva te olimpijske igre. Velika je stvar da Hrvatska i Split imaju jedno takvo veliko natjecanje. Znam koliko je meni značio Svjetski kup ovdje na Poljudu 2010. godine i što znači nastupati pred domaćom publikom, tako da je to jedno posebno iskustvo koje svaki sportaš treba iskusiti. Na najbolji mogući način zavidim Barakudama što će ovo ljeto moći nastupati pred domaćom publikom!” – izjalvila je Blanka Vlašić. Ovo je itekako velika reklama kako za grad Split tako i za Hrvatsku ususret novoj turističkoj sezoni. U gradu pod Marjanom od 27. kolovoza do 10. rujna nastupit će čak 28 reprezentacija (12 ženskih i 16 muških) s više od 600 sportaša i članova stožera, uz to 100 sudaca delegata i predstavnika LEN, 300 novinara, te više od 600 osoba direktno povezanih s organizacijom.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top