Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Djeca & mladi / 8 stvari koje nam ne kažu o odgoju tinejdžera

8 stvari koje nam ne kažu o odgoju tinejdžera

Tinejdžeri čine razne stvari; stvari koje nas tjeraju da pomislimo * Oh, što sam to učinio?!*
Pola vremena su sretni, a onda iznenada postanu razdražljivi i mijenjaju raspoloženje. Jedne minute grlit će vas a iduće će se htjeti družiti s vama samo u nekom malom kutku šoping centra gdje su sigurni da vas nitko neće vidjeti. Dok su ljudi otvoreni za malu djecu što se savjeta tiče, mi vam donosimo osam stvari koje vam nitko ne kaže kad dođe do teen godina, jer realno – nitko ih ne može preskočiti, koliko god bi roditelji to htjeli.

1. Često govore nešto poput…

Sjaši više! Pusti me na miru! – Uz to naravno OBAVEZNO dolazi kolutanje očima i težak izdisaj. Na tan način pokušavaju vam nimalo suptilno pokazati da im idete na živce ili pretjerujete.

1

2. Čine ( i govore ) glupe stvari, svako malo…

Primjerice, ostave mokre majice na podu da se osuše ( što je vrlo zgodno ako na podu imate crni tepih a majica je bijela) – jer misle da će toplina same prostorije osušiti majicu.

3

3. Očekuju da ih tretirate kao odrasle..

Osim kad dođe vrijeme za plaćanje stvari, kućne poslove.. U biti, sve ono što oni ne žele činiti. Također je veoma šarmantno kad nakon izjave o ozbiljnom tretiranju kažu nešto poput * Premlad sam ja za to! / Ja sam još dijete! *

2

 

4. Odgurat će vas od sebe i neće se htjeti družiti s vama

A već idući dan primit će vas za ruku i pokazivati cijelom gradu koliko ste bliski.

5

5. Zaboravljivi su

Zaboravit će sve što ste im rekli u pet sekundi. To ne znači da im nije stalo do toga što su čuli, ili vas ignoriraju namjerno. To je zasigurno zato što im niste zapisali.

4

 

6. Vole vas – ali to neće pokazati

Pogotovo ne u javnosti. Želite zagrliti tinejdžera u javnosti? Najprije potražite mjesto udaljeno koji kilometar od najbližeg živućeg stvora.

teens

7. Ponavljate stvari koje ste jedva dočekali zaboraviti nakon srednje škole

Jeste li i vi ponosno šepurili kućom nakon mature spaljujući knjige iz matematike? Bez brige, vaše dijete ima rezervne, i vrijeme je da mu pomognete oko zadaće. Sretno!

matiša

8. Zbog njih bit ćete zabrinuti i pod stresom.

Ali bitno je držati se činjenice da i sam pubertet prestaje s vremenom, i velike su šanse da će i vaše dijete nakon teen razdoblja postati normalno ljudsko biće. Lupanje vratima, laganje, bježanje iz škole i markiranje – to je sve posljedica divljanja hormona.Odrasti će, i iracionalno biće koje nije moglo shvatiti zašto ga nitko ne razumije i zašto ste bili toliko zli da ga niste pustili na feštu u dva ujutro tokom tjedna naglo će doći k sebi. Vrlo se često dešava da sazrijevanjem djeca dobiju određene bljeskove sjećanja kakvi su prema vama bili, pa se ispričavaju i pokušavaju popraviti odnose.

 

stress

Na kraju, mislite na situaciju kad vas dijete nazove i izvede na kavu, te plati račun, zagrli vas i poljubi u javnosti. Divno, zar ne?

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Hvala Bogu pa je moja curka još mala! Ali kako stari,sve se više bojim tog njenog doba!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top