Znate li....
Početna / Ljubimci / 20 činjenica za pasoljupce

20 činjenica za pasoljupce

Donosimo vam dvadeset činjenica koje svi pasoljupci moraju znati. Ove životne lekcije često su zaboravljene u užurbanim stilovima života, ali ako se sjetite da ste vi centar života vašeg ljubimca, pridodajte mu značaj!

1. Ne ignoriraj me predugo. Živim svega deset do petnaest godina. Čini se kao vječnost kad nisi sa mnom i boli me srce što ne znam gdje si.

2. Vodi me sa sobom na nova mjesta, da upoznam nove ljude. Možda ću se u početku bojati, ali ako me primiš za šapu i vodiš me kroz nova iskustva, postat ću hrabar i povjerljiv. Ja zbilja volim upoznavati nove prijatelje.

3. Ne odbacuj me kad stigne prinova u kuću. Oni su i moja obitelj, i voljet ću ih i čuvati jednako kao tebe.

4. Ne ljuti se kad skačem. Ja te toliko volim da si ne mogu pomoći koliko sam uzbuđen i želim te izgrliti na svoj način.

421276_234278206701732_880429640_n

5. Uči me novim stvarima. Volim te činiti sretnim i pomozi mi da naučim to što bolje. Učenje je odlična vježba koju volim jednako kao trčanje po parku.

6. Nemoj postati frustriran i dići ruke od mene. Ja ne govorim tvoj jezik, ali trudim se da te shvatim. Sve što želim je ugoditi ti.

7. Ne iskaljuj se na meni. Kako god da ti je prošao dan, ja sam uvijek sretan da te vidim i učinit ću sve što mogu da te oraspoložim.

8. Čuvaj me kad se uplašim. Tako se osjećam bolje a u tvojim rukama onaj strašan osjećaj postaje samo uspomena.

9. Bez obzira koliko zaposlen bio, pokušaj provoditi bar malo vremena sa mnom. To je zbilja nešto čemu se istinski radujem i silno mi znači.

10. Ne ostavljaj me vani kad je jako vruće ili hladno. Nemam se kamo sakriti ili utopliti.

1469880_435595256570025_1646657725_n

11. Ne zaboravi male stvari koje me čine sretnim i zdravim. Moje šape bole ako su mi nokti predugački, a ne volim ni buhe ili zapetljanudlaku. Mogu oboljeti ako su mi zubi previše prljavi, a tebi to znači svega nekoliko minuta.

12. Vjeruj mi. Ja tebi vjerujem cijelim srcem, možeš i ti meni. Ti si mi sve na svijetu.

13. Nemoj se dugo ljutiti na mene. Ti imaš svoj posao i prijatelje, a ja samo tebe.

14. Razgovaraj sa mnom. Ja ne razumijem riječi, ali poznajem ton glasa i govor tijela.

15. Uvijek budi sa mnom dobar. Sjeti se – kako god me tretiraš, zapamtit ću. Što me više voliš, to je naša veza jača.

16. Molim te nemoj me tući. Sjeti se da jednim ugrizom mogu polomiti sve tvoje kosti na ruci, ali ne činim to jer te volim. Ako učinimnešto krivo, ne želim te naljutiti. Pomozi mi da shvatim da sam pogriješio, i da to ne smijem činiti. Radije bih te lizao i ljubio.

17. Pohvali me kad učinim dobro. Ništa na svijetu me toliko ne veseli. Vidim da si zadovoljan kad se nasmiješ, pa ću to i ponoviti.

18. Pazi na mene ako se ponašam čudno. Prije nego me ukoriš da sam lijen ili tmuran, pogledaj boli li me nešto. Moje srce stari, možda sam bolestan, a možda osjećam bol.

1497803_435595149903369_1569304761_n

19. Brini o meni kad ostarim, kao što si brinuo i kad sam bio štene. U mlađim danima proveli smo mnogo vremena mazeći se i igrajući.Moja dlaka možda više nije toliko meka, i nisam više mali, ali moja ljubav prema tebi nikad nije bila veća.

20. Budi sa mnom do kraja. Shvaćam da ti je teško, ali molim te, čuvaj me do zadnjeg daha. Sve je bolje, lakše i sigurnije kad si sa mnom. Sjeti se – volim te.

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. I mene je rasplakalo:/ stvarno nešto što bi svi vlasnici pasa trebali pročitati!

  2. Ajme kako me ovo rasplakalo na kraju ali stvarno je sve istina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top