Savjet:

Prehrana

Zašto ne bacati vodu od kuhane tjestenine ?

Kuhanje tjestenine jedna je od najjednostavnijih stvari koju možeš skuhati. Ne treba ti nikakva visoka kuharska škola, vjerojatno to zna i dijete. Ali i najjednostavnija jela imaju trikove,a spremanje vode od tjestenine jedan od njih. Međutim, to je često jedan od ‘najzaboravnijih’ koraka. Voda u kojoj se kuhala tjestenina puna je škroba i, bez obzira na to što izgleda neprivlačno ... Read More »

Suhe šljive

Suhe šljive su neizostavan sastojak domaćih zimskih kompota. U narodnoj se medicini koriste protiv loše cirkulacije, raka, zatvora i dr. One sadrže više fenolnih komponenata u usporedbi s mnogim drugim vrstama suhog voća. Zanimljivo je spomenuti kako se sadržaj nekih antioksidanasa povećava sušenjem. Ako ove godine imate šljiva i ne znate kuda biste s njima, osušite ih. Vrlo je jednostavno, ... Read More »

Za sedmi rođendan Sushi Bar Evergreen dodatno je obogatio svoju ponudu specijalitetima azijske kuhinje

EVERGREEN, JEDAN OD PIONIRA SUSHI SCENE U ZAGREBU, SLAVI SEDAM GODINA POSTOJANJA Za sedmi rođendan popularni restoran dodatno je obogatio svoju ponudu specijalitetima azijske kuhinje Unazad nekoliko godina, ponuda azijske kuhinje u Zagrebu doživljava procvat. Posebice prednjači japanska gastronomija i njezin apsolutni prvak – sushi. Iako se prije samo desetak godina sushi doimao egzotičnim i nepoznatim, Zagrepčani su ubrzo prigrlili ... Read More »

Što je crni ribiz?

Crni ribiz (Ribes nigrum) je drvenasti grm koji potječe iz Europe i Azije i uveden u Ameriku još 1800-ih. Ova biljka je dio obitelji ogrozd i dolazi u mnogo različitih varijanti. Ove bobice rastu na grmlju tijekom ljeta i mogu se brati i koristiti za kuhanje, piće i biljne lijekove.Crni ribiz raste i postaje grm srednje veličine, veličine samo oko ... Read More »

Musaka sa krumpirima

Evo prijedlog za ručak.Mi smo isprobali ,probajte i vi 🙂 Stavite mljeveno meso na vruće ulje u veliku tavu ,na kojem ste netom prije izdinstali luk,pojačajte štednjak na srednje jaku vatru 10 minuta, miješajući drvenom kuhačom da se meso razbije..Možete dodati uz luk prije mesa i ove začine ( češnjak, origano, mentu, lovor i cimet)ako volite.Dobro posolite i popaprite. Dodajte ... Read More »

Intervju tjedna :Vanja Horvat o novom projektu Zeotex

Uz nedjeljnu kavicu ,za obitelj.hr predivna Vanja Horvat o svom novom pothvatu ! Prvo da vas pozdravimo,Kako ste ?Super sam, samo mi je velika ludnica na poslu jer smo u završnoj fazi pripreme novog proizvoda za kosu. To će zasigurno biti obljubljeni proizvod mnogim ženama, jer je to maska za vlasište, protiv ispadanja kose, za njezin rast te za jačanje ... Read More »

Zašto obožavamo trešnje,i koja im je svrha ?

Trešnje su jedno od naših omiljenih voća jer su poput slatkiša prirode. Savršeno su slatke, hidratiziraju i pružaju brojne zdravstvene prednosti. Od smanjenja rizika od dijabetesa do poboljšanja sna, istraživanja pokazuju da su trešnje supervoće koje nudi zdravstvene prednosti za sve!Prisjetimo se djetinjstva.Najslađe je bilo ubrati ih sa susjedovog stabla ,i pojesti ih onako s grane. Kako mogu doći do ... Read More »

Uje Oil Bar desetim rođendanom otvara novo poglavlje: predstavljene su izložbena ribarnica i nova konoba

Splitska gastro institucija oduvijek podiže ljestvicu, a noviteti na lokaciji u Dominisovoj ulici osiguravaju uživanje u vrhunskoj spizi svim čulima Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više od mjesta za objed jer svaki aspekt ove kulinarske priče pomno je osmišljen. Povodom desetog rođendana, ... Read More »

Beauty sleep kapsule

Jadrankina formula. Danas predstavljamo kapsule BEAUTY SLEEP pod brendom Jadrankina formula. Kroz tekst ćete vidjeti da su to kapsule 2u1. Sastavom su bogate kao svaki vitamin da uzimamo zasebno.VAŽNOST SNA Higijena spavanja ima izuzetnu važnost za dobar i kvalitetan san koji će osigurati osjećaj budnosti i svježine tijekom dana. San utječe na naše emocije, reakcije i zdravlje. Nakon dobrog sna jasnije razmišljate, ... Read More »

20 Svibanj ,Svjetski dan pčela

O pčelama: Pčele su najbitniji stanovnici naše planete.I danas se slavi svoj dan, dan pčela.Svi ovisimo o opstanku pčela.Pčele i drugi oprašivači, kao što su leptiri, šišmiši i kolibri, sve su više ugroženi ljudskim aktivnostima.Oprašivanje je, međutim, temeljni proces za opstanak naših ekosustava. Gotovo 90% svjetskih vrsta divljih cvjetnica ovisi, u cijelosti ili barem djelomično, o oprašivanju životinja, zajedno s ... Read More »

Scroll To Top