Savjet:

Alternativa

 • Bokvica kao lijek

  Bokvica kao lijek

  Bokvica raste svuda oko nas, a o njoj se malo zna, na primjer, da postoje dvije vrste: muška i žensk...

 • Stolisnik

  Stolisnik

  Kunica ( Achillea millefolium ) je biljka koja je, u narodu, literaturi, ali i u stotinama godina du...

 • Šipak kao prirodan izvor C vitamina

  Šipak kao prirodan izvor C vitamina

  Jeste li znali da je ljetno vrijeme posebno izazovno za zdravlje vašeg organizma?Velike vrućine, vla...

 • Što je planinarenje ili alpinizam ?

  Što je planinarenje ili alpinizam ?

  Planinarenje ili alpinizam je skup aktivnosti na otvorenom koji uključuje uspone na visoke planine. ...

 • Lavanda kao lijek

  Lavanda kao lijek

  Kada čujete riječ “lavanda”, mogli biste odmah pomisliti na svjetliju nijansu ljubičaste...

 • Što je crni ribiz?

  Što je crni ribiz?

  Crni ribiz (Ribes nigrum) je drvenasti grm koji potječe iz Europe i Azije i uveden u Ameriku još 180...

Bokvica kao lijek

Bokvica raste svuda oko nas, a o njoj se malo zna, na primjer, da postoje dvije vrste: muška i ženska. Muška uskolisna (Plantago minor) je trajna biljka s prizemnim, uskim, golim listovima. Zovu je i mala bokvica, trputac.Na vrhu biljke nalazi se cvjetna klas zeleno-smeđe boje. Ljekoviti dio je korijen, listovi prije cvjetanja, a sjeme poslije sazrijevanja. Iako se smatra ... Read More »

Stolisnik

Kunica ( Achillea millefolium ) je biljka koja je, u narodu, literaturi, ali i u stotinama godina dugoj praksi korištenja u svrhe liječenja, poznata i kao hajdučica, hajdučka trava, stolisnik, ranjenik, kostrijet, ravan, roman, romonika… Kako ima bogatu “ličnu kartu”, tako ima i bogato iskustvo u liječenju raznih bolesti, u prvom redu ženskih. U starim zapisima i stoji: “Mnoge bi ... Read More »

Šipak kao prirodan izvor C vitamina

Jeste li znali da je ljetno vrijeme posebno izazovno za zdravlje vašeg organizma?Velike vrućine, vlaga i stalno prekomjerno znojenje mogu vaše tijelo iorganizam vrlo lako lišiti ključnih hranjivih tvari. Zbog toga je ljeti važnoprilagoditi unos ključnih nutrijenata i pojačati unos određenih suplemenata.Ključan za naše zdravlje tijekom svih godišnjih doba, a posebice i ljeti svakako jevitamin C. On je uistinu prva ... Read More »

Što je planinarenje ili alpinizam ?

Planinarenje ili alpinizam je skup aktivnosti na otvorenom koji uključuje uspone na visoke planine. Aktivnosti vezane uz planinarenje uključuju tradicionalno penjanje na otvorenom, skijanje i vožnju feratama. Indoor penjanje, sportsko penjanje i bouldering neki također smatraju varijantama alpinizma.Za razliku od većine sportova, planinarenju nedostaju široko primjenjivana formalna pravila, propisi i upravljanje; planinari se pridržavaju velikog broja tehnika i filozofija kada ... Read More »

Lavanda kao lijek

Kada čujete riječ “lavanda”, mogli biste odmah pomisliti na svjetliju nijansu ljubičaste. Ali ova biljka ima više od njene boje. Evo samo neki primjeri kako koristiti i čemu služi ova predivna i nadasve ljekovita biljka.Ajmo redom…. Evo nekih primjera o mogućim zdravstvenim dobrobitima lavande, kao i o drugim upotrebama i potencijalnim rizicima koji dolaze s uporabom ove biljke. Što je ... Read More »

Što je crni ribiz?

Crni ribiz (Ribes nigrum) je drvenasti grm koji potječe iz Europe i Azije i uveden u Ameriku još 1800-ih. Ova biljka je dio obitelji ogrozd i dolazi u mnogo različitih varijanti. Ove bobice rastu na grmlju tijekom ljeta i mogu se brati i koristiti za kuhanje, piće i biljne lijekove.Crni ribiz raste i postaje grm srednje veličine, veličine samo oko ... Read More »

Intervju tjedna :Vanja Horvat o novom projektu Zeotex

Uz nedjeljnu kavicu ,za obitelj.hr predivna Vanja Horvat o svom novom pothvatu ! Prvo da vas pozdravimo,Kako ste ?Super sam, samo mi je velika ludnica na poslu jer smo u završnoj fazi pripreme novog proizvoda za kosu. To će zasigurno biti obljubljeni proizvod mnogim ženama, jer je to maska za vlasište, protiv ispadanja kose, za njezin rast te za jačanje ... Read More »

Zašto obožavamo trešnje,i koja im je svrha ?

Trešnje su jedno od naših omiljenih voća jer su poput slatkiša prirode. Savršeno su slatke, hidratiziraju i pružaju brojne zdravstvene prednosti. Od smanjenja rizika od dijabetesa do poboljšanja sna, istraživanja pokazuju da su trešnje supervoće koje nudi zdravstvene prednosti za sve!Prisjetimo se djetinjstva.Najslađe je bilo ubrati ih sa susjedovog stabla ,i pojesti ih onako s grane. Kako mogu doći do ... Read More »

Beauty sleep kapsule

Jadrankina formula. Danas predstavljamo kapsule BEAUTY SLEEP pod brendom Jadrankina formula. Kroz tekst ćete vidjeti da su to kapsule 2u1. Sastavom su bogate kao svaki vitamin da uzimamo zasebno.VAŽNOST SNA Higijena spavanja ima izuzetnu važnost za dobar i kvalitetan san koji će osigurati osjećaj budnosti i svježine tijekom dana. San utječe na naše emocije, reakcije i zdravlje. Nakon dobrog sna jasnije razmišljate, ... Read More »

20 Svibanj ,Svjetski dan pčela

O pčelama: Pčele su najbitniji stanovnici naše planete.I danas se slavi svoj dan, dan pčela.Svi ovisimo o opstanku pčela.Pčele i drugi oprašivači, kao što su leptiri, šišmiši i kolibri, sve su više ugroženi ljudskim aktivnostima.Oprašivanje je, međutim, temeljni proces za opstanak naših ekosustava. Gotovo 90% svjetskih vrsta divljih cvjetnica ovisi, u cijelosti ili barem djelomično, o oprašivanju životinja, zajedno s ... Read More »

Scroll To Top