Ponedjeljak , 14 listopad 2019
Savjet:
Voćne kaše

Voćne kaše

Kaša od krušakakruška

Sastojci:

500 g svježeg voća

300g vode

150g šećera

 

Priprema:

Ogulite kruške i odstranite im sredinu s košticama. Poširajte ih u laganom sirupu (ogulite kožu i miješajte) . Miksajte, zatim lagano procijedite kako bi odstranili voćna vlakna. Ako koristite kompot, samo ga izmiksajte i procijedite, isto i sa marelicama.

 

Kaša od višanja

višnja

500 g višanja

300 g šećera u prahu

1 jušna žlica trešnjevače

 

Priprema:

Višnjama izvadite koštice i stavite ih u posudu te pošećerite. Ostavite da smjesa zavrije, nakon čega smanjite vatru i kuhajte još deset minuta. Miksajte dok ne dobijete kašu, zatim procijedite i dodajte trešnjevaču.

 

Kaša od jagodičastog voća

jagode

Sastojci:

250 g jagoda, malina ili ribizla70 g šećera

sok od pola limuna

Priprema:

Voće operite, odstranite peteljke i miksajte. Procijedite, dodajte limun, zašećerite i stavite na hladno mjesto.

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Ja inace volim sve što je domaće i imam ponešto u vrtu pa kad za to dođe vrijeme, spremam na ovaj način pa guštamo ja i moja obitelj tijekom cijele godine. I ja stavljam samo šecer bez dodatnih konzervansa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top