Savjet:
Uspješno održan 61. Zagrebački festival!

Uspješno održan 61. Zagrebački festival!

Pred publikom u prepunoj dvorani Hypo Centra, u subotu je održano 61. izdanje Zagrebačkog festivala. Osamnaest novih pjesama naišlo je na sveopće odobravanje publike i kritike, dok se radijskim urednicima najviše svidjela pjesma „Postoji li mjesto“ autora i izvođača Kristijana Rahimovskog koja je proglašena najemitiranijom po sustavu PlayKontrol. Glasujući na internetskim stranicama Festivala, Facebooku i smartphone aplikacijama, publika je za svog favorita odabrala Opću opasnost i njihovu pjesmu „Tragovi“ autora Marija Vestića.

zgb_festival

Zagrebački festival zasjao je u svom najavljivanom, novom i modernijem ruhu, a besprijekornoj atmosferi svakako su doprinijeli Danijela Trbović i Mario Petreković kao voditeljski par te sjajan glazbeni orkestar pod producentskom palicom Nikše Bratoša. Umjetnički direktor Festivala, Ante Pecotić, ne krije ponos i oduševljenje održanom manifestacijom: „Vjerujem da smo pokrenuli stvari. Drago mi je da je Festival bio stilski i žanrovski raznolik i mislim da su u njemu mogli uživati svi, od srednjoškolskih rokera do domaćica uz radio i TV. Ne želim zvučati neskromno, ali ovogodišnji Zagrebački festival pokazao je kako u današnje vrijeme treba izgledati i zvučati jedan punokrvni festival popularne glazbe, s potencijalom daljnjeg razvoja.“

Mnogobrojnoj publici u dvorani i onoj pred malim ekranima, subotnje je izdanje Zagrebačkog festivala predstavilo ono najbolje što danas nudi domaća popularna glazba. Svih osamnaest pjesama već je zaživjelo u radijskom eteru čime je ostvarena i prvotna zamisao novog vodstva Festivala – stvorena je idealna platforma za promociju novih singlova i afirmaciju domaćih autora popularne glazbe. Kvaliteta ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala najbolja je pozivnica svima za sljedeći, 62. Zagrebački festival 2015.!

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top