Savjet:
Upomoć, seks nam je rutina!

Upomoć, seks nam je rutina!

The Kinsey Institute u svom je istraživanju otkrio kako je čak 16 posto parova u dugim vezama imalo zadnji odnos prije pola godine. No stručnjaci tvrde da nije problem u monogamiji i dugim vezama te je većinu problema lako riješiti ako si date malo truda.

Predigra je prvi korak

Muškarcima treba pet do sedam minuta da dožive vrhunac, a ženama deset do 20. Tada dolazi do neusklađenih trenutaka kada žena ostaje zakinuta i naravno da dugoročno nijedna strana neće biti zadovoljna. Doktor Laurence A. Levine, koji radi na sveučilištu Rush, objašnjava za Shape kako je zbog toga predigra najvažniji prvi korak. Muškarci jednostavno moraju uložiti više truda da bi uzbudili partnericu i pričekati s penetracijom, a žene se ne trebaju sramiti i dopustiti partneru da ih uzbudi.

Preuzmite inicijativu

Terapeutkinja i psihologinja Karen Sherman, koja je osnovala stranicu MakeYourMarriageWorkNow.com, kaže kako nas dnevne obaveze toliko umore da nemamo volje za intimu. Na kraju je najčešći slijed misli kod većine parova kako će biti intimni idući ili neki drugi dan. Sherman to smatra pogrešnim i savjetuje da odrede jedan dan u tjednu kada će se isključiti iz svih problema i posvetiti jedno drugome.

Promijenite scenarij

Američka stručnjakinja za spojeve i spajanje ljudi, Emily Morse naglašava kako je rutina ubojica dobrog seksa i intimnosti u dugim vezama. Ako dugo niste bili intimni, za početak se češće grlite i ljubite, potaknite povezanost. A zatim na red dolaze neke nove stvari koje još niste probali. Razgovarajte i probajte odlučiti što vas oboje uzbuđuje pa krenite s promjenama.

Pazite na izgled

Zanemarivanje izgleda prvenstveno nije dobro zbog zdravlja, ali često je i problem u vezama, jer partneri nisu privlačni jedno drugome kao prije. Dogovorite neke zajedničke aktivnosti ako nemate volje ići sami i vidjet ćete kako će se s promjenama na bolje probuditi i libido. Malo vježbanja kod muškaraca povećava razinu hormona testosterona, koji budi seksualni nagon, kaže Levine. Studija iz Kinsey Institutea pokazala je pak da žene koje redovito vježbaju imaju bolji seksualni život.

Obiteljske obaveze

Kada dobijete djecu, odmah je jasno da je sve u životu došlo na drugo mjesto. Mnogim parovima seks se nalazi na posljednjem mjestu, a nezadovoljstvo raste. I opet, rješenje se jednostavno krije u volji da odredite seks kao prioritet i želju. Dajte sve od sebe da dogovorite dane kada ćete se posvetiti jedno drugome i zaboraviti na obiteljske obaveze. Samo zamislite da ste na spoju i ništa drugo nije bitno, a ako možete odvojiti cijeli vikend, seksualni život će sigurno procvjetati.

 

 

izvor

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top