Savjet:
Torta s tri vrste čokolade

Torta s tri vrste čokolade

Sastojci

Biskvit: ( x3 )

•     3 jaja
•     6 žlica šećera
•     3 žlice ulja
•     3 žlice mlijeka
•     3 žlice kakaa
•     3 žlice glatkog brašna
•     ½ praška za pecivo
Krema:

•     200 gr bijele čokolade
•     100 gr crne čokolade ( k plus sa 70% kakaa)
•    300 gr Milka noisette čokolade
•     1/2 l vrhnja za šlag Hole
•     125 gr margarina
Sirup:

•     3 dcl vode
•     7 žlica šećera
•     1 dcl toplog mlijeka
•     1 žlica kakaa

 

PRIPREMA

1.    Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.

2.    Kalup promjera 28 cm obložite papirom za pečenje i lagano namažite margarinom.

3.    Radit ćemo tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka.

4.    Mikserom umutimo 3 jaja sa sećerom dok ne postane pjenasto i blijedo žuto. Dodamo ulje i sve malo promiksamo, zatim naizmjence (  smanjite mikser na najmanju brzinu ili žlicom umiješajte brašno i mlijeko ) dodamo mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo i mlijeko.

5.    Izlijemo u pripremljen kalup i pečemo 20 – 25 minuta.

6.    Postupak ponovimo tri puta, tako da dobijete 3 kore.

7.    Dok se biskviti peku pripremite kremu.

8.    Natrgajte bijelu i crnu čokoladu, prelijte slatkim vrhnjem. Na laganoj vatri miješajte dok se sva čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promiješajte dok se margarin ne otopi ,a smjesa postane glatka i sjajna.

9.    Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako ce vam biti lakše raspodijeliti fil po torti.

 

Sirup:

Kuhajte šećer i vodu 4 – 5 minuta. Za to vrijeme ugrijte mlijeko i u njemu rastopite 1 žlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u šećer i vodu i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveze.
Slaganje:

Kora – sirup – fil – kora – sirup – fil – kora – sirup – fil!

Važno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje će upijati. Nemojte sve odjednom. Ja sam sirup podijelila na tri približno jednaka dijela da mi bude lakše.

Ja sam slagala kore u kalup sa mehanizmom, a tek sam sutra dan premazala cijelu tortu.

Ukrasite tortu po želji i uživajte!

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top