Sastojci:
- 700 g naranče
- 11 jaja
- 300 g šećera
- 2 Vanilin šećera
- 250 g čokolade za kuhanje
- 350 g mljevenih oraha
Za posluživanje:
- 1,5 šlag pjena
- 150 ml mlijeka
Priprema:
1. Naranče ogulite i izrežete na kriške. Pirjajte ih oko 30 minuta na laganoj vatri, a zatim ih ohladite. Takve ohlađene naranče usitnite u kašicu.
2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. . Žumanjke, šećer i vanilin šećer miješajte dok ne postane pjenasto. Dodajte naribanu čokoladu, orahe i naranče. Na kraju, lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesu izlijte u kalup (promjera 26cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 80 minuta.
4. Pečenu tortu prelijte tamnom čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Tortu poslužite uz šlag pjenu.