Savjet:
Sedam grešaka na razgovoru za posao

Sedam grešaka na razgovoru za posao

Govor tijela otkriva puno u svakodnevnom životu i kontaktu s ljudima, pa tako i na razgovoru za posao. Osim dobrog životopisa, iskustva i vještina, na razgovorima za posao od presudne važnosti govor tijela, o kojem često uopće ne razmišljamo. Business Insider, uz pomoć stručnjakinje Tonyje Reiman, donosi nekoliko čestih pogrešaka u govoru tijela koje je potrebno osvjestiti i izbjegavati na intervjuima. U suprotnom, šanse za dobivanje željenog posla mogu se drastično smanjiti.

Evo koje su najčešće greške koje vas mogu koštati željenog posla:

Loše držanje tijela
Poza tijela šalje poruku o razini samopouzdanja (ili nedostatku istog). Izbjegavajte pogrbljenost i držite uspravan položaj glave i ramena.

Loše rukovanje
Mlak stisak ruke ostavit će loš dojam, ali nije dobro forsirati niti prečvrsto rukovanje, jer ono sugerira kako se želite osjećati nadmoćno. Rukovanje treba biti prirodno i na razgovoru za posao nemojte prvi ponuditi ruku, nego čekajte da to najprije učini vaš sugovornik.

Znojni dlanovi
Ne treba posebno naglašavati kako znojni dlanovi šalju poruku nesigurnosti i nervoze. Problem se može riješiti ako prije intervjua ruke dobro isperete hladnom vodom.

Izbjegavanje kontakta očima
Možda to nije uvijek lako, ali sugovornika biste trebali povremeno gledati u oči. Izbjegavanje pogleda može sugerirati da ste nesigurni, lažete ili ne znate pravi odgovor na pitanje.

Vrpoljenje
Igranje s kosom, stalno dodirivanje lica i slične radnje mogu odvlačiti pažnju sugovorniku na intervjuu. Također, na taj način djelujete kao da nemate samokontrole.

Kretnje koje sugeriraju da ste nezainteresirani i smeteni
Izbjegavajte često premještanje u stolici i nekontroliranu promjenu položaja nogu. Time šaljete poruku da se dosađujete.

Nedostatak osmijeha
Osmijeh demonstrira samouvjerenost, otvorenost, toplinu i energičnost. Bez osmijeha djelujete hladno, namrgođeno i ravnodušno, što vas sigurno ne čini pretjerano poželjnim kandidatom za posao.

(poslovni.hr)

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. Ovakvi i ostali korisni savjeti su glavni razlog zbog kojeg obožavam vašu stranicu. Slažem se sa svime, i svakako to treba imati na umu prilikom razgovora za posao.

  2. To su sve stvari koje u teoriji znamo, ali nažalost kada se radi o razgovoru za posao o kojem nam ovisi budućnost, teško se u praksi sabrati i učiniti baš sve kako treba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top