Savjet:
Riješite se nepotrebnih stvari

Riješite se nepotrebnih stvari

Imate pune ladice stvari koje vam je žao baciti a zapravo nemate pojma što će vam? Stvari vam zauzimaju sve više mjesta a i dalje kupujete nove? Stanite im na kraj i recite DA organiziranosti.

 

Najbolji savjet koji vam možemo dati je da najprije sve pregledate i realno pobacate stvari koje znate da ne koristite. Imate u kupaonici sedam tubica labela a niti jedan nije potrošen do kraja? Bacite sve osim jednog. Stare sasušene maskare sigurno vam ovdje neće puno pomoći, a u kozmetičkim salonima sigurno uvijek ima akcija pa se u nuždi one mogu i kupiti po pristupačnim cijenama.

Sedamnaest različitih pudera, korektora, krema? Poklonite one koje najmanje koristite. Zapamtite – manje stvari na polici -> manje prašine -> manje čišćenja.

Zanimljiv je trik kako se riješiti posuđa iz kuhinjskih ladica i ormarića. Uzmite kutiju ili veću posudu i sve iz ladica stavite u nju te je držite na vidljivom mjestu 30 dana. Iz nje vadite one stvari koje su vam potrebne, ali ih nemojte vraćati nazad već ih slažite u ladice. Po isteku tih 30 dana, sve što je ostalo u kutiji podijelite, poklonite, prodajte, bacite… Ne treba vam.

kuh1

Neke stvari nisu za baciti a mogu zauzimati puno mjesta, poput lonaca i raznoraznih oblica za kolače. Posavjetujte se sa dizajnerom interijera, neka vas savjetuje kako da najbolje iskoristite svoj životni prostor.

O nama Obitelj.hr

5 komentara

  1. Bilo bi stvarno super kada bih ove korisne savjete zapravo i primjenio u svom domu budući da je veliko čišćenje već duže vrijeme u planu…

  2. Jako dobri savjeti, samo se još treba uhvatiti posla! Istina je da se nakon svakog većeg (a i manjeg) čišćenja osjećamo bolje, a često shvatimo da nam je mnogo stvari zapravo nepotrebno. Ja ih često bacim ili poklonim nekome kome su potrebne, a odmah imam i više mjesta za stvari koje zaista koristim. Definitivno dobar osjećajk!

  3. Ja sam se tokom ove godine riješila dosta stvari.. Jednostavno sam shvatila da ne ide.. Hrpa je posl oko stvari koje zapravo ne koristim i stalno idu s jednog mjesta na drugo.. I stalno se kupuje nešto novo, pa se nakuplja.. Većini stvari sam odnjela u dom za djecu, a ostatak prodala.. I stvarno lakše se diše, kad ne moram razmišljat gdje ću šta pospremit od silne prenatrpanosti.. 🙂

  4. Kaj se tiče kupaonice i moje kozmetičke torbice nikak nemogu bit realna.I činjenica je da meni svih 17 pudera će vjerojatno zatrebat zato se i nemogu rijesit prenatrpanosti svoje kozmetičke torbice 😉 al zato u kuhinji organiziram red samo tako,rjesavam se čak i potrebnih stvari 😛

  5. Nedavno sam organizirala proljetno čišćenje u svom stanu i sada smo uistinu svi veseliji. Kad sam se riješila nepotrebnih stvari osjetila sam kao da mi je skinut golem teret s leđa, pročišćavajući svoj životni prostor pročistila sam i svoje misli. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top