Savjet:
Recite STOP pretilosti!

Recite STOP pretilosti!

Prestanite birati pretilost

Ako ste pretili, morate znati da tako stavljate svoje zdravlje u opasnost. Preuzmite kontrolu nad svojom težinom sada kako bi smanjili mogućnost oboljenja od ozbiljnih komplikacija. U prošlosti ste pokušali i niste uspjeli? To nije nikakavo opravdanje da odustanete i ovaj put.

Donosimo vam nekoliko najčešćih zamki za mršavljenje koje se mogu izbjeći:

Konstantni izgovori

Koji je vaš izgovor? Nemam vremena za vježbanje? Prezauzeta sam poslom? Uozbiljite se i budite iskreni. Ili želite vježbati ili ne želite, druge nema. Što vas čini pretilima? To nije vaš raspored ili vaš metabolizam ili volja. Prestanite stvarati isprike.

pretilost1

 

Dopuštanje da težina bude vaš obrambeni sistem!

Ljudi rade ono što im odgovara. Kako vam se čini vaša težina, odgovara li vam? Koje su posljedice koje morate platiti zbog pretilosti? Da li vas vaša kilaža štiti na način da stvarate barijere? Dobivate li kakvu pozornost glumeći žrtvu? Je li vaše prejedanje način da se osjećate zadovoljno? Prihvatite da ste izabrali biti pretili jer vam tako odgovara, a vaš način života tome itekako doprinosi.

Dijeta!

Dijete puno puta nisu efikasne jer to nije dugoročno rješenje. Ako ste na dijeti da smršavite, vjerujte da će vam se te kile vratiti kad prestanete s dijetom. Ako želite uspjeti, morate imati čvrst stav. Ne postoje brza rješenja. Čak su i oni kirurški zahvati samo privremeno rješenje, ako se vaše ponašanje i mišljenje ne mijenjaju.

pretilost3

 

Reagiranje na okidače

Što vas potiče da se prejedete? Je li to neko određeno doba dana? Da li se okrećete hrani kada ste uzrujani? “Ne možete promijeniti ono što ne priznajete”. Stoga morate biti iskreni o tome kako koristite hranu i promijeniti način na koji reagirate na određene okidače.

 

Slušanje unutarnjeg dijaloga

Što vam vaš unutarnji glas govori? Da ste promašaj ili da brzo odustajete? Da nikada nećete izgubiti kile? Ako je tako, trebate promijeniti ta ograničavajuća uvjerenja jer oni sabotiraju vaš napor. Kako ćete to promijeniti kad vi ne vjerujete da se to može promijeniti? Kako ćete ovaj put izgubiti težinu ako duboko u sebi vjerujete da je ishod predodređen i da ste osuđeni na propast? Previše razmišljanja, a premalo djela!

pretilost2

 

 

 

O nama Viktoria Safranic

One comment

  1. Savjeti, savjeti.. a nešto konkretno?…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top