Savjet:
Profiteroli sa sladoledom

Profiteroli sa sladoledom

Tko bi odolio profiterolima punjenim sladoledom od vanilije i prelivenima preljevom od čokolade? Osim toga, za njihovu pripremu ne treba vam mnogo iskustva.

SASTOJCI ZA 5 PORCIJA:

Tijesto

  • 100 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 150 g brašna
  • 3 jaja
  • 400 ml vode

 

Preljev od čokolade

  • 200 g vrhnja za šlag
  • 200 g naribane tamne čokolade (sa 60% kakaa)

Nadjev

  • 15 kuglica sladoleda od vanilije

 

PRIPREMA KORAK PO KORAK

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. U manju posudu ulijte 400 ml vode, dodajte maslac narezan na komadiće, šećer i sol.

2. U smjesu uspite sve brašno i energično miješajte kuhačom sve dok se ne počne odljepljivati od dna posude. Dodajte jedno jaje i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Dodajte drugo jaje, promiješajte i na kraju treće jaje i opet promiješajte.

3. Obložite lim papirom za pečenje. Tijestom napunite slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom. Na lim istisnite 15 hrpica tijesta i pecite ih 15 – 20 minuta. Pečene profiterole stavite na metalnu rešetku i ostavite da se ohlade.

4. Zakipite vrhnje i maknite s vatre. Dodajte čokoladu i pjenjačom izmiješajte u glatku smjesu.

5. Poprečno prerežite profiterole. Na donji dio svakog profiterola stavite kuglicu sladoleda i poklopite drugim dijelom. Na svaki desertni tanjurić stavite po tri komada, prelijte toplom mješavinom vrhnja i čokolade, a zatim poslužite.

 

Varijacija

Sladoled od vanilije možete zamijeniti pudingom od vanilije ili šlagom. U tom slučaju morate malo probušiti profiterole i napuniti ih pomoću slastičarske vrećice.

 

 

 

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. Moram ovo napraviti..Profiterole nisam dosad nikada radila,ali stalno si razmisljam o njima.Dosta su zeznuti,ali uz dobar recept najfiniji kolač koji može postojati.Za vikend su na stolu 😀

  2. Draga, hvala što si s nama podjelila ovo slkato čudo! 🙂 Svakako ću pokušat napravit iako nisam baš spretna sa kolačima 🙂 (meni idu glavna jela haha) Divno izgleda mmm!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top