Savjet:
Pjenasta torta od malina

Pjenasta torta od malina

Maline, lješnjaci, integralni keksi i čokolada – što može biti bolje? Osim toga, ovu sjajnu toru tako je lako pripremiti da vam ne treba niti pećnica.!

SASTOJCI

6 – 8 kriški

Podloga

  • 100 g maslaca ili margarina
  • 100 g (oko 7) integralnih keksa
  • 0,5 dl lješnjaka

Krema

  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 2 dl svježeg sira
  • 0,5 dl šećera u prahu
  • otprilike 200 g polusmrznutih, smrznutih ili svježih malina

Ukrašavanje

  • 25 g mliječne čokolade
  • 25 g čokolade za kuhanje

 

PRIPREMA KORAK PO KORAK

1. Počnite od podloge: rastopite maslac ili margarin. Razmrvite kekse i nasjeckajte lješnjake, po mogućnosti u multipraktiku, ali odvojeno.

2. Izmiksajte rastopljeni maslac ili margarin s mrvicama od keksa i sjeckanim lješnjacima.

3. Utisnite smjesu u kalup za torte promjera otprilike 20 cm s odvojivim dnom. Pobrinite se da smjesa dođe 2 – 3 cm oko ruba.

4. Napravite kremu: istucite čvrst šlag. Iscijedite svu tekućinu iz svježeg sira.

5. Izmiksajte svježi sir sa šlagom i šećerom u prahu. Lagano zdrobite polovicu malina. Umiješajte ih u kremu.

6. Premažite podlogu kremom. Ukrasite ostatkom malina. Krupno naribajte obje vrste čokolade preko torte.

7. Odstranite obruč kalupa. Stavite tortu na pladanj i poslužite.

 

VARIJACIJE S BOBIČASTIM VOĆEM

kupineeU kremu ne trebate staviti baš maline. Torta je jednako dobra i sdrugim bobičastim voćem. Zašto ne biste za promjenu probali svježe kupine, možda pomiješane s malinama?

PRIPREMA UNAPRIJED

Velika prednost ove torte je to što se podloga i krema mogu zasebno pripremiti i staviti u hladnjak. Premažite i ukrasite tortu netom prije posluživanja.

 

 

 

O nama Viktoria Safranic

2 komentara

  1. Ovaj recept ću probati čak ovaj vikend, nadam se da će ispast kao i ovaj na slici. Njam Njam 🙂

  2. Ovo izgleda savršeno! Mljac!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top