Sastojci:
1 kg patlidžana 60 g brašna
1 žlica soli 30 g ribanog parmezana
150 ml maslinogo ulja 340 g mozzarelle
1 veći luk 1 žl bosljka
675 g rajčice
Priprema:
Patlidžane posolite i ostavite da stoje kratko vrijeme kako bi iz njih izišla gorčina. Dokle ugrijte pećnicu na 180*. U posudi zagrijte žlicu ulja te pirjajte luk da se omekša. Dodajte sjeckanu rajčicu, ostatak soli i nešto papra. Kuhajte pod poklopcem 10 do 15 minuta. Sklonite s vatre pa umiješajte bosiljak.
Isperite ploškice patlidžana, ocijedite ih i dobro posušite. Uvaljajte ih u brašno i pržite na preostalom zagrijanom ulju 2 – 3 minute da dobiju lagano smeđastu boju. Trećinu patlidžana složite na dno blago nauljene vatrostalne posude te ih posipajte parmezanom. Na njih ravnomjerno složite trećinu mozzarelle pa stavit trećinu umaka od rajčice, pa složite još dva takva kata.
Pecite u sredini pećnice 30 minuta dok jelo lagano ne posmeđi. Posipajte bosiljkom te poslužite sa zelenom salatom i focacciom ili nekom drugom vrstom talijanskog kruha.
Ovo mi je jedan rođak talijan napravio i zaista je jako ukusno,njam 😀