Savjet:

Obiteljski život

Kraj školske godine ,i prihvaćanje da ti dijete odrasta!

Priča jednog oca kako je doživio kraj školovanja svog djeteta: Gledao sam kako moj najmlađi sin jutros izlazi iz auta s malo elana u koraku. Za njega je kraj školske godine uzbudljiv: Još malo pa je,zadnji je dan ! Ljeto je stiglo! Sloboda! Što se mene tiče, uvijek osjećam malo melankolije. Ili puno. Naravno, uzbuđen sam što ću usporiti, odmoriti ... Read More »

Istarsko ljetovanje za pamćenje obitelji Vujnovac i Čupen u Novigradu

ZAKLADA „HRVATSKA ZA DJECU“ https://www.facebook.com/ZakladaHrvatskaZaDjecu/ I PARTNERI RAZVESELILI SU 10 POTREBITIH OBITELJI OVOG LJETA Ljetne radosti, prva kupanja i odlazak na more ove će godine biti posebni za obitelji Vujnovac iz Valpova te Čupen iz Sesveta. Oni su zahvaljujući projektu Zaklade „Hrvatska za djecu“ I ja putujem, koji se održava petu godinu zaredom, ovog lipnja ljetovali u Istarskom Novigradu u ... Read More »

Dolazi nam novi član obitelji; kako, što…?

Priprema za prinovu u vašoj obitelji jedna je od najuzbudljivijih stvari ikada. Konačno, beba koja je bila dio vas gotovo devet mjeseci sada će biti u vašim rukama, a čini se da ste zauvijek čekali ovaj trenutak. Ali planiranje za ovaj trenutak, pogotovo ako ste prvi put roditelj, može biti prilično stresan zadatak.Što vam je uopće potrebno kada ćete dobiti ... Read More »

Što je Majčin dan,zašto ga slavimo?

Dan odavanja ili dan počasti majkama postoji otkad postoje majke. Mala čudan odgovor ali stvarno je tako.Idemo redom…Festivali u čast majki u davna vremena često su bili vezani uz bogove i božice i majčinske simbole plodnosti, rođenja, kreativnosti i ciklusa rasta. Majka je zaštitnica i hraniteljica djece, a time i cijelog čovječanstva. Frigijci su održali festival za Kibelu, kao čast ... Read More »

Uskrs kod Ive i Mirka Alilović

Iva i Mirko napokon su dočekali proljetne praznike ,kako bi ukrali koji slobodan dan i Uskrs mogli proslaviti sa svojim najmilijima u Hrvatskoj.Mirko je hrvatski rukometni vratar, trenutno već četiri godine igra za mađarski klub KC Szegedu gdje trenutno živi sa svojom predivnom suprugom Ivom i tri sina Ivanom,Matom i Antom. Zajedno su u Mađarskoj već jedanaest godina gdje je ... Read More »

Obitelj.hr i Nivea te daruju

Dobar san potreban je vašoj bebi svakoga dana. Topla kupka, prigušeno svjetlo i umirujuća glazba, opuštajuća masaža i maženje dobri su načini kako svojoj bebi omogućiti bolji san, a istovremeno uživati u predivnim trenucima bliskosti i povezanosti. Kao uvertira u svakodnevne male rituale s vašom bebom i pripremom za spavanje neka bude kupanje. Topla kupka idealna je za umirivanje djeteta ... Read More »

Tata, to sam ja!

Kad god pretraživali internet s pitanjima o djeci, naći ćete bezbroj opcija o roditeljima, ali sigurno 70% tekstova opisivat će odnos majke i djeteta. On je dakako izuzetno bitan, no… gdje su očevi? Na Facebooku je ovih dana osvanula grupa vrlo simpatičnog naziva “ Tata, to sam ja! “. Ima već svoje članove a na stranici se, kako doznajemo, govori ... Read More »

Kompromis u spavaćoj sobi

Vaš partner želi seks tri puta dnevno a vi ste više tip za jednom tjedno? Uzrokuje li manjak seksualnog apetita probleme u vašim odnosima? Usklađene želje i potrebe jako su bitan faktor, a donosimo nekoliko savjeta kako to i postići. Ako odnosi u vašoj vezi nisu ono što bi vas zadovoljilo, prestanite se žaliti i razgovarajte s partnerom. Uzmite malo ... Read More »

Ide li amniocenteza u mirovinu?

Harmony prenatalni test najbolje „obavlja svoj posao” u određivanju rizika za Downov sindrom Harmony od desetog tjedna trudnoće otkriva sve slučajeve Downova sindroma, bez lažno negativnih rezultata Omogućuje smanjenje broja trudnica koje se nepotrebno podvrgavaju rizičnim i invazivnim zahvatima Zagreb, 16. studenoga 2015. – Harmony prenatalni test najbolje „obavlja svoj posao“ u određivanju rizika za Downov sindrom, i to bez ... Read More »

Kineska legenda o prstenju

Kineska legenda: Zašto prstenje nosimo na 4. prstu? I prilikom zaruka i prilikom vjenčanja prsten uvijek stavljamo na četvrti prst ruke. Upravo zbog toga on nosi naziv – prstenjak. Zbog čega se prstenje stavlja baš na prstenjak, objašnjava zanimljiva kineska legenda. Prije svega, proučite značenje pojedinih prstiju: –  Na svakoj ruci, palčevi predstavljaju roditelje. – Kažiprsti predstavljaju našu braću i ... Read More »

Scroll To Top