Savjet:

Obitelj & Veze

Prvi koraci vaše bebe

Kada primijetite da vaša beba “kruži” po svojoj igraonici, možda ćete jedva čekati da potaknete njihovu naviku hodanja. Ali koja je najbolja metoda? Uhvatite bebu za ruku i pomozite joj da hoda uokolo na veće udaljenosti. To će im pomoći da poboljšaju ravnotežu i postanu sigurniji na dvije noge.Izbjegavajte hodalice s kotačima; smanjuju bebinu želju da nauči hodati budući da ... Read More »

Ljetna škola crtanja i slikanja Artibus

“MAŠTA MOŽE SVAŠTA” IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA LJETNE ŠKOLE CRTANJA I SLIKANJA ARTIBUSU današnjem vremenu suočeni smo sa brojnim izazovima te je djeci potrebno što više odmaka odtehnologije i svakodnevnog stresa. Poticanjem kreativnog stvaralaštva kroz likovne radionice djecarazvijaju nove vještine, socijaliziraju se i stvaraju pozititvnu sliku o sebi i okolini. Kako bismo poticalirazvoj fine motorike ruku, mašte i kreativnog promišljanja već ... Read More »

Novorođenčad i spavanje – koliko i kada?

Novorođene bebe ne rađaju se s osjećajem za vrijeme, one ne znaju kada je dan a kada noć. Puno spavaju, a obzirom da njihovi maleni želuci nemaju veliki kapacitet za mlijeko da dugo ostaju site tako da se bude svakih nekoliko sati, neovisno o dobu dana. Koliko će dugo moja beba spavati? Novorođene bebe u pravilu spavaju 14 do 17 ... Read More »

Zašto je teško reći Volim te ?

Dok sam razmišljala o svom prijatelju, sjetila sam se njegovog nedavnog rođendana i pomalo zabrinuto shvatila da smo oboje gotovo sigurno u drugoj polovici života. Osjetila sam pravi ubod tuge dok sam zamišljala njegov odlazak s ovog svijeta, i pomislila u sebi, stvarno mi se sviđa taj tip. A onda sam pomislila, Ne, volim ga. Istina je – osjećaji koje ... Read More »

Kako shvatiti da ti je dijete postalo odrasla osoba?

Moj prijatelj Steve želi da njegova djeca budu dobro, ali nije ni blizu spreman da odu od kuće. Ne ona u osnovnoj školi, ne dvanaestogodišnjakinja, a pogotovo ne kći koja ove jeseni kreće na fakultet. Steve i njegova supruga imaju odličan odnos sa svom svojom djecom i sudjelovali su u svemu. Ali njihov je pristup toliko zaštitnički nastrojen da djeca ... Read More »

Grčevi kod novorođenčadi !

Što su grčevi? O grčevima se radi kada inače zdrava beba često plače ili se uznemirava bez jasnog razloga. Definira se kao plakanje više od 3 sata dnevno najmanje 3 dana u tjednu dulje od 3 tjedna. Ponekad ništa ne možete učiniti da ublažite bebin plač. Upravljanje grčevima može dodati stres već umornim ili stresnim novim roditeljima. Kolike mogu početi ... Read More »

Kako djetetu izabrati savršenu igračku ?

Osnovno pravilo: Manje je više. Što igračka manje čini, to dijete ima više mogućnosti za stvaranje i učenje od nje. Jednostavne igračke djeci je lakše koristiti, trebaju manje nadzora i mogu dulje trajati. Sigurnost na prvom mjestuIgračke trebaju odgovarati djetetovom stupnju razvoja i dobi. Igračke trebaju biti čiste i bez oštrih kutova ili malih dijelova koji se mogu odvojiti. Također ... Read More »

Reći NE djeci i stvarno to i misliti !

Bilo da svom djetetu kažete da se ne može ići vani i igrati jer je prehladno, ili mu kažete ne kada traži da ode kod prijatelja prije nego što završi domaću zadaću, kad s vremena na vrijeme čuje riječ ‘ne’ može biti dobro za djeca. Postavlja jasnu granicu i kada se koristi na odgovarajući način, pokazuje da vam je stalo.Postoji ... Read More »

Kraj školske godine ,i prihvaćanje da ti dijete odrasta!

Priča jednog oca kako je doživio kraj školovanja svog djeteta: Gledao sam kako moj najmlađi sin jutros izlazi iz auta s malo elana u koraku. Za njega je kraj školske godine uzbudljiv: Još malo pa je,zadnji je dan ! Ljeto je stiglo! Sloboda! Što se mene tiče, uvijek osjećam malo melankolije. Ili puno. Naravno, uzbuđen sam što ću usporiti, odmoriti ... Read More »

Gradsko kazalište “Zorin dom”na Šibenskom dječjem festivalu

Gradsko kazalište “Zorin dom” u suradnji sa Akademijom za umjetost i kulturu u Osijeku sudjeluje na 62. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Izv. prof. ArtD. Ria Trdin i glumica našeg kazališta mag. Art Lovorka Trdin vode radionicu izrade paravanskih zijevalica koju će kroz pet dana predstaviti djeci osnovnoškolskog uzrasta. Za početak će djeca naučiti raditi lutkice, zatim etide i zadnji ... Read More »

Scroll To Top