Savjet:
Obitelj.hr i kazalište Mala scena Vas daruju

Obitelj.hr i kazalište Mala scena Vas daruju

IglicaRedatelj: Ivica Šimić
Pomoćnica režije: Iva Peter Dragan
Scenografkinje: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Mirjana Zagorec
Oblikovateljica svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
Fotografkinje: Ana Šesto

Skladatelj: Igor Karlić
Likovno oblikovanje: Ivica Šimić
Producentica: Vitomira Lončar

Igraju: Nikolina Majdak
Iva Peter Dragan
Nikola Mijatović

 

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina.
Praizvedba: 31. siječnja 2013. godine.

Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba

Iglica nije obična djevojčica, drugačija je od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost – iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja – bode.

U našoj predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo. Dva klauna u početku odbijaju bilo kakvu mogućnost da prihvate Iglicu kao prijatelja ili suučesnika u igri no nakon niza pokušaja, uviđaju da je upravo Igličina posebnost njezina prednost i da zbog svojih iglica može ostvariti veliki uspjeh. Na kraju, dva klauna prihvaćaju Iglicu i zajedno s njom ostvaruju uspješnu cirkusku predstavu.

U svijetu u kojem živimo često susrećemo “neobične” ljude koji su na ovaj ili onaj način posebni, drugačiji od nas. U susretu s njima često ne znamo kako se postaviti prema njima i kako ih prihvatiti. Najčešće očekujemo da se takvi ljudi konformiraju i prihvate naše standarde ponašanje, bez da se zapitamo jesu li naši obrasci korektni ili ne i mogu li se ti i takvi ljudi/djeca uklopiti u “naš” svijet.

“Iglica” šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

 

 

Igra darivanja

Dragi naši čitatelji, dijelimo 2×2 ulaznice za kazališnu predstavu “Iglica” koja će se održati u subotu 12.10.2013. u 17h i 18.30h– kazalište Mala scena. Vaš zadatak je na naš portal www.obitelj.hr napisati zašto volite kazalište i najkreativniji odgovor ćemo nagraditi ulaznicom!

Igra darivanja traje do 11.listopada 2013. do 18h.

Sretno svima!

 

 

 

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Juhhuuuuu, dovela sam vam Antoniju B. i Branku K.! Pozvala sam ih još puno puno pa se nadam se će se i ostali preko mene javiti :)))

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top