Savjet:
Nivea: Odrastanje kroz igru
Zagreb 050515. Nivea i Drustvo nasa djeca Hrvatske

Nivea: Odrastanje kroz igru

NIVEA i ove godine nastavlja s provođenjem projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. U sklopu ovogodišnjeg projekta, NIVEA će donirati 150.000,00 kuna Savezu DND za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u 96 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske te za organizaciju radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru. Na edukacijama i radionicama poseban naglasak bit će stavljen na popularne igre djece Europe.

Zabok 250415.  DND Zabok, dječja igra

Zabok 250415. DND Zabok, dječja igra

”Sretni smo što s našim partnerom Savezom DND nastavljamo s projektom “Neka odrastanje bude dječja igra”. Ove godine odlučili smo omogućiti edukaciju volonterima koji svakodnevno ulažu puno ljubavi, vremena i truda u rad s djecom, a posebno me veseli što ćemo organizirati i radionice otvorene za sve zainteresirane roditelje. I dalje je okosnica našeg projekta dječja igra, a inspiraciju za ovogodišnju temu pronašli smo u omiljenim igrama djece Europe kojima smo, osim kroz radionice, posebnu pažnju posvetili i na našoj internetskoj stranici”, izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorf Hrvatska.

Zagreb 050515. Nivea i Drustvo nasa djeca Hrvatske

Zagreb 050515. Nivea i Drustvo nasa djeca Hrvatske

Edukaciju volontera provodit će psiholozi i stručnjaci specijalizirani za rad s djecom koji će upoznati volontere s najnovijim saznanjima, tehnikama i metodama stručnog i kreativnog rada s djecom predškolske i osnovnoškolske dobi. Edukacija obuhvaća četiri cjeline: likovno-kreativno, dramsko i plesno izražavanje te razvoj djece kroz igru. Nakon edukacije volontera, uslijedit će besplatne radionice za roditelje tijekom srpnja i kolovoza na kojima će im volonteri prenijeti svoja znanja i vještine kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

Zabok 250415.  DND Zabok, dječja igra

Zabok 250415. DND Zabok, dječja igra

“Jako smo ponosni i zahvalni što smo i ove godine dio hvalevrijednog projekta koji provodi NIVEA. Stručno osposobljavanje voditelja i volontera od iznimne je važnosti za kvalitetan rad s djecom i zahvalni smo marki NIVEA što će nas podržati u našem radu. Tim više što se edukacije ovog obima nisu provodile unutar Saveza DND od 2009. godine zbog nedostatka novca u Društvima Naša djeca”, istaknula je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, prof. dr. sc Aida Salihagić Kadić.

Zabok 250415.  DND Zabok, dječja igra

Zabok 250415. DND Zabok, dječja igra

Projekt “Neka odrastanje bude dječja igra” bit će predstavljen i na internetskoj stranici www.nivea.hr/igre na kojem će svi posjetitelji moći saznati više o poznatim igrama djece Europe s posebnim naglaskom na one igre koje su u izvornom ili prilagođenom obliku popularne i u Hrvatskoj, a sve s jednim zajedničkim ciljem – kako ne bi pale u zaborav nego se prenijele i na buduće naraštaje djece. U sklopu internetske stranice pokrenut je i nagradni natječaj “Koja je vaša omiljena igra” putem kojeg NIVEA poziva obitelji diljem Hrvatske da odgovore na pitanje koje je njihova omiljena igra. Najkreativniji odgovori postat će dio Priručnika o igrama koji će poslužiti DND-ovima u njihovom radu s djecom, a na tjednoj bazi najbolji će biti nagrađeni s NIVEA poklon-paketom i posebnim setom igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od omiljenih igara djece Europe.

Voditeljice edukacija i radionica za volontere i roditelje

U okviru edukacije provest će se četiri programa koja uključuju: radionicu za voditelje likovno-kreativnih skupina koju će voditi Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i višegodišnja stručna voditeljica likovno-kreativnih radionica i programa za djecu i odrasle; radionicu pod nazivom “Igre i rad u igraonicama u Društvima Naša djeca” pod vodstvom Zvjezdane Balije, odgajateljice i dramske pedagoginje te Jasenke Borovčak, tajnice DND Zabok; radionicu za voditelje dječjih dramskih skupina u Društvima Naša djeca pod vodstvom Ksenije Rožman, prof. i dramske pedagoginje te, naposljetku, radionicu za voditelje dječjih plesnih skupina u Društvima Naša djeca koju će voditi Desanka Virant, plesna pedagoginja i koreografkinja.

 

O projektu “Neka odrastanje bude dječja igra”

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

 

O Savezu društava Naša djeca Hrvatske

Savez društava Naša djeca Hrvatske je nevladina i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

 

Više o projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” saznajte na www.nivea.hr/igre

Facebook – www.facebook.com/NIVEAHrvatska

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Jako je tužno što više djeca ne igraju igre kao nekad.Vratimo laštrik,pikule,školicu i druge igre u život!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top