Savjet:

Moj dom

Što od stvari ponjeti na plažu?

Ako se brinete što ponijeti na plažu, pripremite se za ultimativni popis potrepština za plažu. Od osnovnih stvari do dodataka, od toaletnih potrepština do luksuznog opuštanja, ništa nećete zaboraviti ako se držite ovih potrepština za plažu. PRTLJAGA ZA PLAŽU Vaša bi prtljaga uvijek trebala biti svestrana i lagana. Osobito za odmor na plaži, nemojte spakirati previše stvari. Cilj je ublažiti ... Read More »

Kako se riješiti mrava u svom domu?

Mravi mogu brzo upasti u dom i brzo će se umnožiti ako pronađu izvor hrane. Srećom, ne morate zvati istrebljivača da biste se riješili mrava. Isprobajte ovih šest jeftinih i prirodnih lijekova za uklanjanje mrava iz vašeg doma. Obrišite radne ploče, ormariće i sva druga mjesta na kojima ste uočili mrave mješavinom 50-50 bijelog octa i vode. Ponavljajte postupak tijekom ... Read More »

Najbolje vrijeme za zalijevanje vašeg vrta ljeti

 Dok smo dobro i istinski ušli u vrućinu ljeta, pogledajmo savjete o najboljem vremenu za zalijevanje vrta i što se događa kada biljke zalijevate ujutro ili navečer. Dok se približavaju najtopliji dani u godini, zamislite koliko vaš vrt postaje žedan tijekom dana, posebno na popodnevnom suncu. Znati što vaš vrt treba da bi preživio i napredovao može biti oblik umjetnosti; ... Read More »

Treba li prati rublje hladnom vodom ?

Razlozi : Pomažete okolišu i štedite novac, a sve to iz praonice rublja? To je obećanje pranja hladnom vodom. Iako su te prednosti primamljive, važno je znati kada pranje hladnom vodom djeluje. Evo nekoliko prijedloga kako se odlučiti između hladnog i vrućeg pranja.KADA (I ZAŠTO) PRANJE HLADNOM VODOM DJELUJE:Po dizajnu, moderne perilice su dobro opremljene za rukovanje hladnom vodom. Ne ... Read More »

Zašto je bolje da sami zasadimo vrt i jedemo svoje povrće

Iako se čini da je uzgoj vrta rastući trend, to ne znači da to nije potpuno vrijedan pothvat, nešto samo moderno u ovom trenutku. Vrtovi su zabavni i zanimljivi projekti u kojima mogu uživati ​​odrasli i djeca. Oni su produktivni načini korištenja naših travnjaka, za razliku od destruktivne navike košnje, koja se oslanja na fosilna goriva i uzrokuje ozbiljno zagađenje. ... Read More »

Himalajski plavi mak

Jeste li znali ? Možda jedan od najljepših cvjetova na svijetu. Ovaj rođak poznatog kukuruznog, poljskog i opijumskog maka ima spektakularne, živoplave cvjetove koji traju samo nekoliko dana. Tih nekoliko dana priređuje predstavu gotovo jedinstvenu po svojoj prirodi. Nijedan drugi cvijet ne pokazuje apsolutnu pravu plavu boju koja se nalazi ovdje. Poznato je da je uzgoj himalajskog maka iz sjemena izazovan, ... Read More »

Kako napraviti omekšivač za rublje ?

Omekšivač je već desetljećima kamen temeljac rutine pranja rublja. Prodano nam je kao nužnost za održavanje našeg rublja mekanim, bez bora i svježim mirisom. Ali trebate li stvarno omekšivač? Što ako ovo nedužno rublje zapravo šteti našem zdravlju i planeti…? Čitajte dalje kako biste pronašli neke ekološki prihvatljive i prirodne alternative omekšivaču i naučite zašto biste se trebali promijeniti. Pokušajte ... Read More »

Kako jeftinije vrtlariti

Vrtlarenje je idealan hobi mnogih ljudi, a nekima i način života. Donosimo vam nekoliko savjeta kako umanjiti troškove održavanja vrta, kako poboljšati sadnice i jednostavno – kako za jednako novaca dobiti više!   Počnimo sa sjemenom Iako može biti primamljivo kupiti mladice i presaditi ih u vrt, sadnja od početka više je isplativa. Obzirom da paketi sjemena obično sadrže više ... Read More »

Zelena salata i kako je uzgojiti ?

Zelena salata je jednogodišnje povrće koje se lako uzgaja. Smatra se proljetnim i jesenskim usjevom, salata uspijeva kada su temperature između 20 i 25 stupnjeva . Mnoge sorte dostižu zrelost za samo 30 dana, a neke se čak mogu ubrati mnogo ranije kao mikrozelenje. Od vaših vrtnih gredica do posuda za dvorište, ovi jednostavni koraci pružit će vam obilje zalihe ... Read More »

Radili smo za vas /PILING ZA TIJELO

Piling za tijelo pomaže u uklanjanju mrtvih površinskih stanica kože bez prekomjernog isušivanja. Obogatite svoju kupku ili tuširanje uživanjem u našim receptima pilinga za tijelo. Zagladite i omekšajte svoju kožu da blista Sastojci i priprema : Smeđi šećerBazno ulje :V6/bademovo,agranovo,maslinovoEterično ulje U teglu stavite smeđi šećer,dodati bazno ulje tako da smjesa bude dovoljno vlažna,ali ne skroz mokra.Ukapati eterično ulje po ... Read More »

Scroll To Top