Ponedjeljak , 14 listopad 2019
Savjet:
Millefeuille

Millefeuille

Pravi klasik. S hrskavom podlogom i slasnom kremom, ovo je divan kolač koji možete napraviti kad se sprema prava proslava!

SASTOJCI ZA 8 – 10 OSOBA

Slojevi tijesta

  • 3 lista lisnatog tijesta

Krema

  • otprilike 2 dl instant kreme od vanilije
  • 0,5 – 1 dl vrhnja za šlag
  • 1 – 1,5 dl džema od malina ili crvenog ribiza

Preljev

  • 1 žlica želea od crvenog ribiza
  • 1 dl šećera u prahu
  • 1 žlica vode

 

PRIPREMA KORAK PO KORAK

1. Prvo ispecite slojeve tijesta: zagrijte pećnicu na 250° C. Ako koristite smrznuto lisnato tijesto, odmrznite prema uputama.

2. Razvaljajte svaki list u pravokutnik dimenzija otprilike 10 x 40 cm. Postavite pravokutnike od tijesta na lim za pečenje isplahnut vodom. Izbodite vilicom i ostavite da odmara 10 minuta.

3. Pecite tijesto u sredini pećnice oko 10 minuta. Ostavite da se ohladi.

4. Napravite kremu: napravite instant kremu od vanilije prema uputama na vrećici. Ostavite da se ohladi.

5. Istucite vrhnje u šlag i umiješajte u ohlađenu kremu od vanilije. Premažite kremu preko jedne kore od tijesta. Na to stavite drugu koru i premažite džemom.

6. Napravite preljev: rastopite žele u zdjelici na slaboj vatri. Pomiješajte šećer u prahu i vodu.

7. Postavite zadnji list tijesta na vrh kolača. Premažite želeom i prelijte preljevom. Pomoću oštrog noža narežite kolač na kriške široke oko 4 cm. Odmah poslužite.

 

VELIKA TORTA

Umjesto rezanja kolača na kriške, možete poslužiti ovaj kolač kao pravokutnu tortu, tako da gosti mogu sami sebi rezati kriške.

DONJA STRANA GORE

Kada dodajte zadnju koru, okrenite je tako da donja strana bude gore pa ćete je lakše premazati želeom i preljevom.

 

 

 

 

O nama Viktoria Safranic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top