Savjet:

Psi

Kreću kontrole: Jeste li mikročipirali svoje pse?

– Do 30. lipnja 2018. lokalne zajednice trebaju provjeriti jesu li svi psi na njihovu području mikročipirani S novim Zakonom o zaštiti životinja, između ostalih, nastupila je na snagu i obaveza izvršenja kontrole mikročipiranja pasa, odnosno sve lokalne zajednice dužne su do 30. lipnja 2018. godine osigurati nadzor provedbe obaveznog mikročipiranja pasa. Udruga Prijatelji životinja obavijestila je sve gradove i ... Read More »

Što zapravo znači imati psa?

Smijat ćete se ako ga još nemate ili niste nikad imali, ali – imati psa znači upoznati bezuvjetnu ljubav i potpuno nov način života. Zašto? Evo mog primjera: Ovo je moja Pika. Rođena 9.3. 2006. godine u Jasci, u moj je život nespretno ušetala dva mjeseca kasnije, dva dana nakon mog sedamnaestog rođendana. (Nema potrebe računati koliko ja sad imam ... Read More »

Učinite kupanje psa zabavnim i lakim

Ako Vam pas ne voli vrijeme kupanja, vjerojatno ni Vama nije ugodno. Ključ za mirno i sretno kupanje leži upravo u strategiji. 1. Odvedite psa u dugu šetnju prije kupke Mnogi psi vole opuštanje nakon vježbanja ili napora, pa iskoristite prirodne instinkte u svoju korist. Uvalite ga u toplu kupku i također obratite pažnju na izmorenost psa, sigurno se neće ... Read More »

Pikini dnevnici – dan drugi

Ležim u krevetu, a kraj mene leži ONA. Bila je tako divna, glatka, slankasta, ali čvrsta i obla, najljepša kost ikad. Taman kad sam je dovoljno oblizala i krenula je gricnuti, naglo me probudio vrisak. Pogledala sam oko sebe, vani je bio mrak a čupava glava moje gazdarice bila je okrenuta prema meni. Nije mi bilo jasno što se dešava, ... Read More »

Pikini dnevnici – dan prvi

Još jedan dan kada se ulica kupa. Sve je mokro, pa ne mogu odvojiti dovoljno vremena za kakanje i razmišljanje kao inače. Moram se samo brzinski čučnuti, obaviti i vratiti u brlog. Ponekad se pitam zašto se ulica kupa bez šampona, i tko zapravo kontrolira vodu da usput mora okupati i mene? Najveća životinja koju zovemo „mama“ otišla je rano ... Read More »

Tata Bulldog i njegovi štenci

Sonny, francuski bulldog i ponosan otac ove male ekipice, iznimno je brižan i aktivan u životu mališana. Pogledajte predivan video kako okuplja svoje štence, poziva ih na igru i gnjavi :))   Read More »

Kome prijaviti zanemarenu / povrijeđenu životinju?

NAPUŠTANJE, zlostavljanje, usmrćivanje i neprimjereno držanje životinja zabranjeno je u Republici Hrvatskoj važećim zakonima i pravilnicima. Ovisno o vrsti prijestupa, određene državne službe nadležne su sankcionirati prekršitelje zakona. Udruge za zaštitu životinja su nevladine udruge građana te, shodno tome, nemaju službene ovlasti, jednako kao i bilo koji građanin Republike Hrvatske. Nemamo ovlasti ulaziti na tuđi posjed, oduzimati životinje, kao ni ... Read More »

Znate li gdje je Beni?

Gunja, 17.5.2014. Datum koji ce uvijek ostati urezan u meni i mojoj obitelji… Negdje oko 16h.pukao je nasip u Rajevom selu,zacule su se sirene za uzbunu a zatim ubrzo i u Gunji… Nadali smo se da to nece biti nista strasno jer se nikada jos nismo susreli s takvom situacijom u nasoj Gunji i ama bas nitko nije ocekivao toliku ... Read More »

Osuđen na 55 godina zatvora zbog zlostavljanja psa

Poljski imigrant optužen za zlostavljanje šteneta pit bulla osuđen je na novčanu kaznu od pola milijuna dolara i morat će provesti 55 godina u zatvoru. Ovo je vijest koja je konačno obradovala ljubitelje životinja širom svijeta. Okružni sud u Bostonu dokazao je da je Radoslav Artur kriv po 11 točaka optužnice, prema kojima je optužen za brutalno zlostavljanje životinje. Osuđen ... Read More »

Fotografije pasa i djece

Odrastati sa psom divno je iskustvo i mnogi su roditelji sretni svojoj djeci pružiti takvo što. Psi i djeca često imaju snažnu povezanost i postaju najbolji prijatelji te upoznaju neuvjetovanu ljubav. Donosimo vam 25 fotografija koje su rastopile naša srca!   (Izvor)                           Tko to dolazi?     ... Read More »

Scroll To Top