Receptić idealan za brzu pripremu kad iznenade nenajavljeni gosti. Sastojci: 800 gr hladnog pire krumpira 100 gr mladog luka 150 gr nasjeckane slanine 1 čajna žlica češnjaka u prahu ½ čajne žličice crnog papra 2 jaja komad sira cheddar brašno i krušne mrvice za pohanje biljno ulje za prženje sol po želji Priprema: 1. Ispržite sitne kockice slanine, pa ih ... Read More »
Predjela
Bezglutenske krafne
Radili smo prvi put, ali izleda da smo uspjeli! Read More »
Bezglutenski prutići
Jučer sam radila bezglutenske prutiće sa sirom, i dobila hrpu upita za recept, pa evo da podijelim! Read More »
Matovilac salata
Salata koja može služiti i kao predjelo, glavno jelo ili kao što sam naziv kaže – salata. Ovo je jedan interni receptić i možemo se pohvaliti da je zbilja bilo odlično! Read More »
Višnje: Što sve možemo s njima?
Višnja je voće nastalo križanjem slatke, domaće trešnje s divljim, kiselijim vrstama. Višnju s pravom nazivamo .plemenitim voćem, zbog unutarnjih svojstava ploda. Smatra se da divlje vrste trešanja potječu iz zapadnog djela Azije. Negdje pred 2500 godina one su se počele i uzgajati, i to u Turskoj i Grčkoj. Rimljani su poznavali i višnju i trešnju i zahvaljujući njima su se one proširile gotovo po cijeloj ... Read More »
Domaća lepinja
Našli ste čevape ili mljeveno meso koje planirate napraviti kao čevape? Imate i luk, ali ne lepinju? Nemate frke, evo kako da upotpunimo gušt! Foto by Finoitočka Read More »
Juha od bundeve
Sastojci: 1 veći krumpir pola kile bundeve 2 mrkve pola dcl vrhnja za kuhanje Priprema: U vrelu vodu dodajte soli i na kockice narezan, oguljeni krumpir. Nakon pet minuta dodajte isto tako narezane i oguljene kockice mrkve i bundeve. Obavezno posolite i ne budite skromni, jer ako zaboravite kasnije juhica može biti jako neslana i nije fina. Kad ... Read More »
Salata od riže
Sastojci: 15 dag riže 15 dag šunke 15 dag graška 15 dag šampinjona 0,5 dl ulja 0,3 dl octa peršin 1 dl majoneze soli i papra po želj Priprema: Proberemo rižu i stavimo je kuhati u kipuću slanu vodu. Kada je gotova, procijedimo je kroz cijediljku i isperemo mlazom hladne tekuće vode. Dobro ocijedimo. Šunku narežemo na trake 1×5 cm. Skuhamo i ocijedimo grašak. Šampinjonima odrežemo ... Read More »
Pijani štapići
Sastojci: 2 dcl bijelog vina 2 dcl ulja 2 žlice soli 500 g brašna 1 prašak za pecivo 1 jaje sezam, kim, morska sol Priprema: Vino, ulje i sol pomiješati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Umijesiti tijesto te ga razvući na debljinu od 0,5 – 1 cm. Tijesto premazati jajetom i posuti sezamom, kimom i morskom soli. Izrezati tijesto ... Read More »
Ajvar
Sastojci za ajvar: 5 kg crvenih paprika 2 kg patliđana 1 l octa vinskog 1 l ulja sol biber bijeli luk koliko želite Priprema ajvara Paprike očistiti od sjemena i isčetvrtati tako isto patliđane oguliti i isčetvrtati. Pripremiti 3 l vode da prokuha i sipati ocat u prokuhanu vodu zatim ubaciti paprike da malo prokuhaju samo da omekšaju tako ... Read More »