Savjet:

Predjela

La Casa Mime’s – Fenomenalno novo gastro mjesto u samom srcu Istre

Baš kao iz talijanskih filmova, restoran u kojem će uživati sva osjetila. Idilično okruženje i sadržaji koje pruža Istra, već su odavno poznati. Vrhunska vina, ukusna hrana i nestvarni pejzaži, nešto su čemu težimo kako bi pobjegli od užurbane svakodnevice. Ljubitelji kvalitetnih domaćih namirnica, oduševit će činjenica da je Istra postala bogatija za jedno gastro mjesto. U prekrasnom Svetvinčenatu otvoren je šarmantni restoran La casaMime’s, ... Read More »

Uje Oil Bar desetim rođendanom otvara novo poglavlje: predstavljene su izložbena ribarnica i nova konoba

Splitska gastro institucija oduvijek podiže ljestvicu, a noviteti na lokaciji u Dominisovoj ulici osiguravaju uživanje u vrhunskoj spizi svim čulima Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više od mjesta za objed jer svaki aspekt ove kulinarske priče pomno je osmišljen. Povodom desetog rođendana, ... Read More »

Škampi na buzaru i vina Krolo

Danas smo izdvojili za vas jedan poseban recept: Škampi na buzaru. Mi smo ih kušali, probajte i vi! Ovaj brzi i jednostavan recept za škampe začinjen je češnjakom, vinom, rajčicama i posebnom mješavinom začina. Poznato i kao škampi na buzaru, što u doslovnom prijevodu znači “gulaš od škampa”, ovo jelo može biti na stolu za oko 40 minuta. Kuhanje na ... Read More »

Recept naših baka Pohani kruh

Vratili smo se u djetinstvo i sjetili se jednog nama najdražeg recepta koje su nam spremale naše bake ,pohanog kruha. Pohani kruh u novije doba zovemo i francuski toast. Osim što se rješavamo starog kruha ,ovaj doručak ima iznimnu sentimentalnu vrijednost ,vračanje u tradiciju . Par trikova kako napraviti fini hrskavi  pohani kruh Kruh Kruh što je stariji tim bolje.Izrežemo ... Read More »

Dugovječnost Konobe Most počiva na zajedništvu i vrhunskim specijalitetima istarske gastronomije

Dugovječnost Konobe Most počiva na zajedništvu i vrhunskim specijalitetima istarske gastronomije U blizini rijeke Mirne konoba Most, otporna na zub vremena, već gotovo cijelo stoljeće donosi Istru na tanjuruŠarmantna Istra, regija koja se diči bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem, odavno je prepoznata kao nezaobilazno gastro odredište. „Hrvatska Toscana“, kako joj tepaju zbog pejzaža, brežuljaka, dolina i gradića kao sa razglednice, zaista ... Read More »

Što mislite o ovom receptu ?

Šparoge Krenula je sezona šparoga jedne od najzdravijih namirnica i najljekovitijih.Ja ih se ne mogu zasititi. Pečenje šparoga daje ono najbolje. Vrhovi u pećnici postanu malo hrskavi, što volim, a okus je koncentriraniji nego što bi bio da ga kuhate na pari ili pirjate. Pečene šparoge savršen su proljetni prilog, bilo za marendu ili večeru. Kao bonus, jednostavno ga je ... Read More »

Nutiritvna bomba: Juha od tikvica

Nutritivno vrijedna, a nisko kalorična juha od tikvica U današnjem užurbanom životu, najlakše mi je pripremiti ono što znam da je brzo, da će nahraniti moje stanice kvalitetno, a da pri tome neću pretrpati tijelo suvišnim kalorijama. Gusta juha od tikvica je upravo takva. Savršena kao početak glavnog obroka (npr. ručka) ili kao lagana večera. SASTOJCI: 3 tikvice ½ litre ... Read More »

Pohane punjene kuglice

Receptić idealan za brzu pripremu kad iznenade nenajavljeni gosti.   Sastojci: 800 gr hladnog pire krumpira 100 gr mladog luka 150 gr nasjeckane slanine 1 čajna žlica češnjaka u prahu ½ čajne žličice crnog papra 2 jaja komad sira cheddar brašno i krušne mrvice za pohanje biljno ulje za prženje sol po želji Priprema: 1. Ispržite sitne kockice slanine, pa ih ... Read More »

Bezglutenske krafne

Radili smo prvi put, ali izleda da smo uspjeli!   Read More »

Bezglutenski prutići

Jučer sam radila bezglutenske prutiće sa sirom, i dobila hrpu upita za recept, pa evo da podijelim!     Read More »

Scroll To Top