Savjet:

Predjela

  • Pohane punjene kuglice

    Pohane punjene kuglice

    Receptić idealan za brzu pripremu kad iznenade nenajavljeni gosti.   Sastojci: 800 gr hladnog p...

  • Bezglutenske krafne

    Bezglutenske krafne

    Radili smo prvi put, ali izleda da smo uspjeli!   ...

  • Bezglutenski prutići

    Bezglutenski prutići

    Jučer sam radila bezglutenske prutiće sa sirom, i dobila hrpu upita za recept, pa evo da podijelim! ...

Pohane punjene kuglice

Receptić idealan za brzu pripremu kad iznenade nenajavljeni gosti.   Sastojci: 800 gr hladnog pire krumpira 100 gr mladog luka 150 gr nasjeckane slanine 1 čajna žlica češnjaka u prahu ½ čajne žličice crnog papra 2 jaja komad sira cheddar brašno i krušne mrvice za pohanje biljno ulje za prženje sol po želji Priprema: 1. Ispržite sitne kockice slanine, pa ih ... Read More »

Bezglutenske krafne

Radili smo prvi put, ali izleda da smo uspjeli!   Read More »

Bezglutenski prutići

Jučer sam radila bezglutenske prutiće sa sirom, i dobila hrpu upita za recept, pa evo da podijelim!     Read More »

Matovilac salata

Salata koja može služiti i kao predjelo, glavno jelo ili kao što sam naziv kaže – salata. Ovo je jedan interni receptić i možemo se pohvaliti da je zbilja bilo odlično!       Read More »

Višnje: Što sve možemo s njima?

Višnja je voće nastalo križanjem slatke, domaće trešnje s divljim, kiselijim vrstama. Višnju s pravom nazivamo .plemenitim voćem, zbog unutarnjih svojstava ploda. Smatra se da divlje vrste trešanja potječu iz zapadnog djela Azije. Negdje pred 2500 godina one su se počele i uzgajati, i to u Turskoj i Grčkoj. Rimljani su poznavali i višnju i trešnju i zahvaljujući njima su se one proširile gotovo po cijeloj ... Read More »

Domaća lepinja

Našli ste čevape ili mljeveno meso koje planirate napraviti kao čevape? Imate i luk, ali ne lepinju? Nemate frke, evo kako da upotpunimo gušt!   Foto by Finoitočka Read More »

Juha od bundeve

Sastojci: 1 veći krumpir pola kile bundeve 2 mrkve pola dcl vrhnja za kuhanje   Priprema:   U vrelu vodu dodajte soli i na kockice narezan, oguljeni krumpir. Nakon pet minuta dodajte isto tako narezane i oguljene kockice mrkve i bundeve. Obavezno posolite i ne budite skromni, jer ako zaboravite kasnije juhica može biti jako neslana i nije fina. Kad ... Read More »

Salata od riže

Sastojci: 15 dag riže  15 dag šunke  15 dag graška  15 dag šampinjona  0,5 dl ulja  0,3 dl octa  peršin  1 dl majoneze  soli i papra po želj   Priprema: Proberemo rižu i stavimo je kuhati u kipuću slanu vodu. Kada je gotova, procijedimo je kroz cijediljku i isperemo mlazom hladne tekuće vode. Dobro ocijedimo. Šunku narežemo na trake 1×5 cm. Skuhamo i ocijedimo grašak. Šampinjonima odrežemo ... Read More »

Pijani štapići

Sastojci: 2 dcl bijelog vina 2 dcl ulja 2 žlice soli 500 g brašna 1 prašak za pecivo 1 jaje sezam, kim, morska sol   Priprema:   Vino, ulje i sol pomiješati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Umijesiti tijesto te ga razvući na debljinu od  0,5 – 1 cm. Tijesto premazati jajetom i posuti sezamom, kimom i morskom soli. Izrezati tijesto ... Read More »

Ajvar

Sastojci za ajvar: 5 kg crvenih paprika 2 kg patliđana 1 l octa vinskog 1 l ulja sol biber bijeli luk koliko želite   Priprema ajvara Paprike očistiti od sjemena i isčetvrtati tako isto patliđane oguliti i isčetvrtati. Pripremiti 3 l vode da prokuha i sipati ocat u prokuhanu vodu zatim ubaciti paprike da malo prokuhaju samo da omekšaju tako ... Read More »

Scroll To Top