Savjet:

Kuharica

Slatke tortilje s jagodama od samo tri sastojka

Sezona je omiljenog voća, i evo još jedne ideje kako ih iskoristiti. Ovo je više ideja nego recept, ali evo odoka kako sam ja radila.Ovo je prošlogodišnji recept, ali je zalutao u bespućima laptopa. Pogledajmo : 📜 RECEPT 📜 – 500g jagoda – 250ml vrhnja za šlag – 5 tortilja – 2 žlice šećera ● Ako ne možete naći male ... Read More »

Domaća Nutella

Mene je oduševila, napravite ju i probajte “podvaliti” ukućanima pod original. Razlike gotovo nema. Antonijin kutak : 📜 RECEPT 📜 – 240g lješnjaka (preprženih) – 4 žlice kakaa – 40g šećera – 150ml mlijeka – 2 žlice ulja – prstohvat soli – žlica ekstrakta od vanilije ● Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne postane kremasto. Instagram : ... Read More »

Danas je Dan biljnih burgera,donosimo vam jedan recept

Dan biljnih burgera simbolično ukazuje na nužnost promjene proizvodnje hrane i navika Simbolično, na dan kada se u svijetu obilježava Svjetski dan zaštite okoliša, odnosno 5. lipnja, počeo se obilježavati i Dan biljnih burgera. Koliko je zaštita okoliša povezana s konzumacijom biljne hrane dokazuje činjenica da se za nastanak biljnog burgera troši 99 posto manje vode, zauzima 93 posto manje ... Read More »

Brza ljetna torta od 3 sastojka

Antonijin kutak Torta od 3 sastojka, ali doslovno, vrhnje za šlag, bijela čokolada i piškote, želatina čak ni ne treba jer se kolač stegne zbog čokolade, ali ja sam ju ajde stavila. :)Dolazi vrijeme kada želimo što manje paliti pećnicu. Za ovaj kolač ne trebate pećnicu, gotov je za 10 minuta, a jedino što mi je teško palo u ovom ... Read More »

Oreo Cheesecake

Antonijin kutak Ja sam svoju pećnicu isključila i ne palim ju do rujna. 😂 dolazi sezona slastica bez pečenja i otvara ju ovaj spektakl od deserta. Jednostavan, brz i jako ukusan. 📜 RECEPT 📜 PODLOGA 350g Oreo keksa 100g šećera 100g maslaca ● Sve smiksati u blenderu i utisnuti u kalup (od 15 do 20cm, okrugli ili kvadratni) KREMA 500g ... Read More »

BRZE FERRERO ROCHER KUGLICE – kao original

Antonijin kutak Sredina je radnog tjedna i počastite se ovim finim Ferrero Rocher kuglicama koje su doslovno kao original. Kombinacija je mnogo, a vi odaberite koju želite. Ja sam za ovaj put odabrala ovu koja je najsličnija originalu od svih koje sam do sada pravila. 📜 RECEPT 📜 200g mljevenog lješnjaka 100g Nutelle 50g mljevenog keksa 170g otopljene čokolade + ... Read More »

Antonijina torta Katarina

ANTONIJIN KUTAK TORTA KATARINA – starinska torta koja ne bi trebala pasti u zaborav. Biskvit s orasima i krema koji se tope u ustima. Meni jedna od omiljenih torti. 📜 RECEPT 📜 PRVI BISKVIT ▪️ 7 bjelanjaka ▪️ 2 prstohvata soli ▪️ 120gr šećer ▪️ 7 žumanjaka ▪️ 120gr mljevenih oraha ▪️ 50gr brašna / 50g flour▪️ 50 gr ribane ... Read More »

Jeste li isprobali Mozaik kolač ?

Antonijina kuhinja : Mozaik kolač – koji izgleda kao da ste ga satima radili, a treba vam svega 10 minuta za pripremu. Zbog manjka vremena svi se okrećemo brzim pripremanjem hrane. Ovakvi kolači mene uvijek oduševe. Volite li vi brze slastice ili si date vremena i radite one malo ‘kompliciranije’? 😄 VIDEO u kojem je detaljno prikazano korak po korak ... Read More »

Šparoge – Proljetni dar prirode i kulinarski užitak

Sa dolaskom proljeća, na tržnicama diljem (grada) ponovno su se pojavile šparoge, zelene, sočne i neodoljive. Ove povrće, koje je popularno zbog svog jedinstvenog okusa i nutritivnih prednosti, privlači brojne ljubitelje fine kuhinje.Šparoge su biljka koja se tradicionalno uzgaja u proljeće i poznata je po svom karakterističnom izgledu – vitke stabljike zelene ili bijele boje, s pupoljcima na vrhu. Ovo ... Read More »

Antonijin Ledeni vjetar

Antonija Jagodić Ovaj put sam odlučila napraviti ovaj prefini klasik u okruglom kalupu. Savršeno kremast, osvježavajuć i lagan.Recept je klasičan i mislim da ga svi radimo po ovom receptu. 📜 RECEPT 📜 KORE 9 bjelanjaka- 300g šećera- 1 žlica jabučnog octa ● Miksati bjelanjke i postepeno dodavati šećer, na kraju dodati jabučni ocat. ● Smjesu podijeliti na tri dijela i ... Read More »

Scroll To Top