Savjet:

Kuharica

Povrće koje se ne drži u frižideru

Luk, krumpir i rajčica ne bi trebali biti u frižideru. Možda sa krumpirom to i nije tako čest slučaj, ali sa rajčicom i lukom sigurno jest. Mislimo da štedimo tako što produžujemo život ovom povrću a ustvari ga činimo dosta, dosta manje ukusnim. Ovo povrće bi, kažu stručnjaci, trebalo čuvati na normalnoj temperaturi, uglavnom dalje od sunčeve svjetlosti, posebno kada ... Read More »

Canapei s namazom od jaja

Recept:  Read More »

Košarice od čokolade i mente

Sastojci: ( 10-12 komada)   Košarice: 125 g margarina / maslaca 2,5 dl glatkog brašna Pola jaja 100 g marcipana 1 bjelanjak   Pjenica 100 g čokolade za kuhanje Pola žumanjka 1 dl vrhnja za šlag 2-3 kapljice arome peperminta   Ukrašavanje 50g čokolade za kuhanje   Oprema Kalupići za košarice ili kalupići od folije   Priprema:   Zagrijte pećnicu ... Read More »

Millefeuille

Pravi klasik. S hrskavom podlogom i slasnom kremom, ovo je divan kolač koji možete napraviti kad se sprema prava proslava! SASTOJCI ZA 8 – 10 OSOBA Slojevi tijesta 3 lista lisnatog tijesta Krema otprilike 2 dl instant kreme od vanilije 0,5 – 1 dl vrhnja za šlag 1 – 1,5 dl džema od malina ili crvenog ribiza Preljev 1 žlica ... Read More »

Pjenasta torta od malina

Maline, lješnjaci, integralni keksi i čokolada – što može biti bolje? Osim toga, ovu sjajnu toru tako je lako pripremiti da vam ne treba niti pećnica.! SASTOJCI 6 – 8 kriški Podloga 100 g maslaca ili margarina 100 g (oko 7) integralnih keksa 0,5 dl lješnjaka Krema 2 dl slatkog vrhnja 2 dl svježeg sira 0,5 dl šećera u prahu ... Read More »

Kroasani od jabuka

Ovi lagani i prozračni kroasani punjeni su pireom od jabuka. Imaju okus nalik danskim kolačima, ali sadrže manje masnoća. Najbolji su izravno iz pećnice. SASTOJCI ZA 16 KOMADA Tijesto 100 g maslaca ili margarina 1,5 žlica šećera u prahu 1 jaje pola paketića (25 g) svježeg kvasca 1 dl mlijeka otprilike 5 dl glatkog brašna Nadjev otprilike 1 dl pirea ... Read More »

Čvorovi od marcipana i cimeta

Ovi čvorovi kriju slastan nadjev od marcipana i cimeta. Možda djeluju komplicirano, ali napraviti čvorove od tijesta zapravo je prilično lako, a i vrijedno truda! SASTOJCI ZA 30 KOMADA 5 dl mlijeka 1 paketić (50 g) svježeg kvasca 150 g margarina ili maslaca na sobnoj temperaturi 1 dl šećera 0,5 žličice soli 2 žličice drobljenog kardamoma 14 dl glatkog brašna ... Read More »

Profiteroli sa sladoledom

Tko bi odolio profiterolima punjenim sladoledom od vanilije i prelivenima preljevom od čokolade? Osim toga, za njihovu pripremu ne treba vam mnogo iskustva. SASTOJCI ZA 5 PORCIJA: Tijesto 100 g maslaca 1 žlica šećera prstohvat soli 150 g brašna 3 jaja 400 ml vode   Preljev od čokolade 200 g vrhnja za šlag 200 g naribane tamne čokolade (sa 60% ... Read More »

Slana pita s piletinom

Ova slana pita ne samo da je hranjiva i ukusna, nego nije niti skupa. Želite li da vaša prehrana bude uravnotežena, poslužite pitu sa salatom od povrća. SASTOJCI ZA 6 OSOBA: 500 g prosijanog brašna + malo brašna za valjanje 3 razmućena jaja + još 2 jaja sol, dvije žlice vode 125 g maslaca narezanog na komadiće 20 g omekšanog ... Read More »

Povrtna pita s kobasicom

Okus ove povrtne pita s keljom obogaćen je pikantnom kobasicom. Jednako je senzacionalna dok je topla i dok je hladna. Sastojci za 8-12 kriški: TIJESTO 250 g brašna 1 jaje 1 žličica soli 4 žlice hladnog mlijeka 100 g maslaca NADJEV 500 g kelja, sol 200 g pikantne kobasice 1 svežnjić peršina 1 žličica zelenog papra u zrnu prstohvat kajenskog ... Read More »

Scroll To Top