Savjet:

Kuharica

Napravite sami voćni sirup

Osnovni postupak za dobivanje voćnog sirupa Voće dobro oprati. U sokovniku iscijediti sok iz voća, (najbolje je pomiješati dvije ili više vrste voća; slađe i kiselije, na primjer ribizl i maline.) Ako nemate sokovnik, sok se iscijedi gnječenjem usitnjenog voća u koje se može dodatati limunska kiselina ili sok od jednog limuna u slađe voće, dok u kiselije voće (npr. ... Read More »

Ajvar

Sastojci za ajvar: 5 kg crvenih paprika 2 kg patliđana 1 l octa vinskog 1 l ulja sol biber bijeli luk koliko želite   Priprema ajvara Paprike očistiti od sjemena i isčetvrtati tako isto patliđane oguliti i isčetvrtati. Pripremiti 3 l vode da prokuha i sipati ocat u prokuhanu vodu zatim ubaciti paprike da malo prokuhaju samo da omekšaju tako ... Read More »

Pržena piletina s brokulom

(za 4 osobe) 2 čajne žličice kukuruznog brašna 4 žličice sojinog umaka 1 žlica suhog šerija 450 g pilećih prsa bez kosti i kože, nasjeckati na trakice 2 žlice ulja od kikirikija 2 komada đumbirovog korijena 2 češnja češnjaka 450 g brokule 1 veća crvena paprika 450 ml kokošjeg temeljca 85g tjestenine 30 g pinjola   UPUTE:   Read More »

Makaroni sa sirom

Za 4 osobe, vrijeme pripreme 30 minuta + vrijeme kuhanja 25 minutaSastojci:275 g makarona60 g maslaca60 g brašna570 ml mlijeka285 ml vrhnja za kuhanje1/4 čajne žličice soliSvježe mljeveni crni paparMalo svježe ribanog muškatnog oraščića275 g ribanog tvrdog siraTri rajčice narezane na ploškeZagrijte pećnicu na 220* a makarone skuhajte.U velikoj posudi rastopite maslac te dodajte brašno. Pržite jednu minutu na umjerenoj vatri i postupno dolijevajte mlijeko, pa ... Read More »

Čišćenje školjki

Dagnje Stavite dagnje u posudu ili sudoper pun hladne vode. Odbacite one otvorene i oštećene. Nožem ostružite krupne naslage, kao i niti kojima se školjka u koru drži za kamen. Školjke izribajte žičanom četkom pod mlazom hladne vode te nekoliko puta promijenite vodu u kojoj odlažete čiste školjke. Otvaranje kamenica Primite čvrsto kamenicu platnenom krpom ravnom stranom okrenutom gore. Krpa ... Read More »

Jabuke u palačinkama

Sastojci:    180 g brašna  360 ml mlijeka  2 jaja   ribana kora pola limuna   malo soli  30 g otopljenog maslaca   Fil od jabuka  Oko 1,5 kg jabuka  250 ml soka od jabuka  75 g kristal šećera   ribana kora pola limuna   sok od jednog limuna   cimet po želji  3 pločice želatine   Karamel sos  150 g kristal ... Read More »

Zdravi čips od kelja

Želite li u dječju prehranu uvesti nešto zdravo, najlakše je krenuti od zdravih slatkiša i grickalica? Tako zdrave namirnice pametno uvodite kroz široko otvorena vrata. Što kažete na ideju da se djeca prepiru tko je dobio više kelja? Pripremite čips od kelja i uvjerite se sami. Djeca će tako jesti kelj u izvornom obliku, a istovremeno će jesti omiljeni čips, ... Read More »

Kulinarske ideje

Dragi čitatelji i fanovi,  koliko ste se puta našli u nedoumici pri kuhanju ručka jer ste u hladnjaku imali pola namirnica a trgovina ne radi ili vam je predugo čekati dva sata da završite ručak jer imate gladna usta koja trebaju papati što ranije? Pokrećemo novu rubriku ideja, a sve što trebate učiniti kako bi nam pomogli je dodati svoje ... Read More »

Kocke od borovnice

Sastojci ( za 20 kocki ) 150 g maslaca ili margarina 3 jaja 3 dl šećera 4 dl brašna 1 žlica praška za pecivo 2 dl kiselog vrhnja 250 g svježih ili smrznutih borovnica Za ukrašavanje možete koristiti šećer u prahu Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 *C. Rastopite margarin ili maslac u zdjelici ili mikrovalnoj pećnici te ostavite da se ... Read More »

Neobične noklice

Sastojci: 8 žlica brašna 1 dl mlijeka 1 dl tople vode začini, sol, ulje   Priprema: Za pripremu potrebno je u posudu staviti brašno, te miješajući dodavati mlijeko i vodu. Dodajte malo soli, vegete i ako ne stavljate jaje, možete dodati malo kurkume da noklice dobiju finu, žućkastu boju. Stavite pola litre vode u lonac i pustite da zakipi. Stavite ... Read More »

Scroll To Top