Savjet:

Kuharica

Juha od bundeve

Sastojci: 1 veći krumpir pola kile bundeve 2 mrkve pola dcl vrhnja za kuhanje   Priprema:   U vrelu vodu dodajte soli i na kockice narezan, oguljeni krumpir. Nakon pet minuta dodajte isto tako narezane i oguljene kockice mrkve i bundeve. Obavezno posolite i ne budite skromni, jer ako zaboravite kasnije juhica može biti jako neslana i nije fina. Kad ... Read More »

Ljuta pileća krilca

Vrijeme pripreme: oko 45 minuta Sastojci: 8 komada pilećij krilca pola šalice brašna 1 crveni luk 2 režnja češnjaka 1 žlica čili papričica 300g crvene rajčice 2dcl pilećeg temeljca 2 žlice maslinovog ulja svježe mljeveni papar vezica bosiljka sol Priprema: Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite ... Read More »

Njoke s umakom od gljiva

Sastojci: Krumpir Brašno Jaje Sol Gljive Vrhnje Papar Krumpir skuhajte s korom, očistite i utisnite u brašno, dodajte malo soli i 1 jaje. Razvaljajte dugačku “zmijicu” i narežite male njokiće. Možete staviti više krumpira nego brašna ako želite da njoke budu mekše. Gljive razrežite na trakice i prepecite na maslinovom ulju, dodajte malo vrhnja da se poveže s gljivama i ... Read More »

Restani krumpir i grah

Zovite to manjkom inspiracije ili viškom kreativnosti, kako želite, ali evo što smo mi danas kuhali:   Uzeli smo pet srednje velikih krumpira i stavili ih kuhati s korom. Klasična procedura, u mlaku, slanu vodu pa dok ne omekšaju. Zatim smo uzeli ljubičasti luk i nasjeckali pola glavice većeg luka na male komadiće, dvije kockice Margarina otopili na dnu vrućeg lonca ... Read More »

Kesteni

Pitomi kesten (Castanea sativa) je jedna od prvih namirnica koju je čovjek jeo. Read More »

Salata od riže

Sastojci: 15 dag riže  15 dag šunke  15 dag graška  15 dag šampinjona  0,5 dl ulja  0,3 dl octa  peršin  1 dl majoneze  soli i papra po želj   Priprema: Proberemo rižu i stavimo je kuhati u kipuću slanu vodu. Kada je gotova, procijedimo je kroz cijediljku i isperemo mlazom hladne tekuće vode. Dobro ocijedimo. Šunku narežemo na trake 1×5 cm. Skuhamo i ocijedimo grašak. Šampinjonima odrežemo ... Read More »

Varivo od mrkve

Potrebne namirnice: ½ kg junećeg ili janjećeg mesa ½ kg mrkve 1 crveni luk 100 g graška četvrtina glavice svježeg kupusa (srednje veličine) 1 rajčica 1 krumpir kriška celerova korijena par žlica ulja peršinov list žlica riže sol, papar (po želji vegeta) Postupak pripreme: U prikladnu posudu staviti kuhati meso. Povrće oprati, isjeckati, rajčicu oguliti i isjeckati. Kada je meso kuhano ... Read More »

Patlidžani na talijanski

Sastojci: 1 kg patlidžana                                            60 g brašna 1 žlica soli                                                    30 g ribanog parmezana ... Read More »

Po plodu znajte koji organ liječi

Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju i sliče! Ako žena pojede jedan avokado tjedno, hormoni će joj biti uravnoteženi, i spriječava se rak maternice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno točno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod! Orah nesumljivo podsjeća na mozak, grah na bubrege, a ... Read More »

Pijani štapići

Sastojci: 2 dcl bijelog vina 2 dcl ulja 2 žlice soli 500 g brašna 1 prašak za pecivo 1 jaje sezam, kim, morska sol   Priprema:   Vino, ulje i sol pomiješati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Umijesiti tijesto te ga razvući na debljinu od  0,5 – 1 cm. Tijesto premazati jajetom i posuti sezamom, kimom i morskom soli. Izrezati tijesto ... Read More »

Scroll To Top