Savjet:

Kuharica

Bezglutenske krafne

Radili smo prvi put, ali izleda da smo uspjeli!   Read More »

Bezglutenski prutići

Jučer sam radila bezglutenske prutiće sa sirom, i dobila hrpu upita za recept, pa evo da podijelim!     Read More »

Matovilac salata

Salata koja može služiti i kao predjelo, glavno jelo ili kao što sam naziv kaže – salata. Ovo je jedan interni receptić i možemo se pohvaliti da je zbilja bilo odlično!       Read More »

Posebna olimpijska disciplina – zimnica

Piše: Prokleti Fažol      O da, dame i gospodo, došlo je to doba godine. Vrijeme kad se kisele i spremaju za zimu paprike, cikle, krastavci, kupus….Teško je i nabrojati što se sve može ukiseliti tako da je lani moja mati ukiselila i nasjeckanu mrkvu. Rekoh joj: – Mama, pa tko ti još kiseli mrkvu?? – – Mrš! Sve je dobro ... Read More »

Džem od smokve

Potaknuti finim pireom od jabuka, odlučili smo iskoristiti i dva poprilično rodna drveta smokve na našoj terasi, te receptić isprobati i podijeliti s vama! Dakako, ne bi ga dijelili da nije ispao smokvastično! Evo što smo koristili: Smokve količinski po izboru ( pogledajte po slikama koliko smo ih mi stavili i koliko smo dobili džema) 4 žličice cimeta šećer vanilin ... Read More »

Pire od jabuka

Vrijeme je jabuka – zelene, crvene, žute – neovisno o boji, sve su fine! Ako ste se pak požurili sa berbom jabuka i ubrali one malo kiselije, nema brige! Donosimo vam receptić za prefini pire od jabuka koji čak i najkiselije jabuke pretvara u užitak za nepce. Sastojci: 1 kg jabuka 3 žlice šećera Klinčići Cimet Jabuke očistimo od kore ... Read More »

Gusti sok od nektarine i jabuke

Napravi sam svoj sok! Evo što ti treba:   2 kg nektarina 1 kg jabuka 1.5l vode 1kg šećera 3 ocijeđena limuna   Očistite voće, ogulite i skuhajte dok ne omekša. Smiksajte sve zajedno i vratite kuhati, uz dodatak šećera, i kuhajte dok se ne otopi.  Posude u koje ćete staviti sok zagrijte i sterilizirajte ( stavite u pećnicu na ... Read More »

Višnje: Što sve možemo s njima?

Višnja je voće nastalo križanjem slatke, domaće trešnje s divljim, kiselijim vrstama. Višnju s pravom nazivamo .plemenitim voćem, zbog unutarnjih svojstava ploda. Smatra se da divlje vrste trešanja potječu iz zapadnog djela Azije. Negdje pred 2500 godina one su se počele i uzgajati, i to u Turskoj i Grčkoj. Rimljani su poznavali i višnju i trešnju i zahvaljujući njima su se one proširile gotovo po cijeloj ... Read More »

Domaća lepinja

Našli ste čevape ili mljeveno meso koje planirate napraviti kao čevape? Imate i luk, ali ne lepinju? Nemate frke, evo kako da upotpunimo gušt!   Foto by Finoitočka Read More »

‘Mokra’ vegeta

Jeste li jedna od onih osoba koje s užasnutim licem čitaju sastojke gotovih vegeta? Želite se zdravije hraniti i znati što unosite u svoje tijelo? Probajte mokru vegetu!   Potrebno je:   1 paket povrća za juhu 1 češnjak malo papra, soli i luka 1 posuda sa poklopcem   Otvorite paket povrća za juhu i očistite mrkve, te ih na ... Read More »

Scroll To Top