Savjet:

Glavna jela

  • Matovilac salata

    Matovilac salata

    Salata koja može služiti i kao predjelo, glavno jelo ili kao što sam naziv kaže – salata. Ovo ...

  • Domaća lepinja

    Domaća lepinja

    Našli ste čevape ili mljeveno meso koje planirate napraviti kao čevape? Imate i luk, ali ne lepinju?...

  • Ljuta pileća krilca

    Ljuta pileća krilca

    Vrijeme pripreme: oko 45 minuta Sastojci: 8 komada pilećij krilca pola šalice brašna 1 crveni luk 2 ...

Matovilac salata

Salata koja može služiti i kao predjelo, glavno jelo ili kao što sam naziv kaže – salata. Ovo je jedan interni receptić i možemo se pohvaliti da je zbilja bilo odlično!       Read More »

Domaća lepinja

Našli ste čevape ili mljeveno meso koje planirate napraviti kao čevape? Imate i luk, ali ne lepinju? Nemate frke, evo kako da upotpunimo gušt!   Foto by Finoitočka Read More »

Ljuta pileća krilca

Vrijeme pripreme: oko 45 minuta Sastojci: 8 komada pilećij krilca pola šalice brašna 1 crveni luk 2 režnja češnjaka 1 žlica čili papričica 300g crvene rajčice 2dcl pilećeg temeljca 2 žlice maslinovog ulja svježe mljeveni papar vezica bosiljka sol Priprema: Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite ... Read More »

Njoke s umakom od gljiva

Sastojci: Krumpir Brašno Jaje Sol Gljive Vrhnje Papar Krumpir skuhajte s korom, očistite i utisnite u brašno, dodajte malo soli i 1 jaje. Razvaljajte dugačku “zmijicu” i narežite male njokiće. Možete staviti više krumpira nego brašna ako želite da njoke budu mekše. Gljive razrežite na trakice i prepecite na maslinovom ulju, dodajte malo vrhnja da se poveže s gljivama i ... Read More »

Restani krumpir i grah

Zovite to manjkom inspiracije ili viškom kreativnosti, kako želite, ali evo što smo mi danas kuhali:   Uzeli smo pet srednje velikih krumpira i stavili ih kuhati s korom. Klasična procedura, u mlaku, slanu vodu pa dok ne omekšaju. Zatim smo uzeli ljubičasti luk i nasjeckali pola glavice većeg luka na male komadiće, dvije kockice Margarina otopili na dnu vrućeg lonca ... Read More »

Varivo od mrkve

Potrebne namirnice: ½ kg junećeg ili janjećeg mesa ½ kg mrkve 1 crveni luk 100 g graška četvrtina glavice svježeg kupusa (srednje veličine) 1 rajčica 1 krumpir kriška celerova korijena par žlica ulja peršinov list žlica riže sol, papar (po želji vegeta) Postupak pripreme: U prikladnu posudu staviti kuhati meso. Povrće oprati, isjeckati, rajčicu oguliti i isjeckati. Kada je meso kuhano ... Read More »

Patlidžani na talijanski

Sastojci: 1 kg patlidžana                                            60 g brašna 1 žlica soli                                                    30 g ribanog parmezana ... Read More »

Pržena piletina s brokulom

(za 4 osobe) 2 čajne žličice kukuruznog brašna 4 žličice sojinog umaka 1 žlica suhog šerija 450 g pilećih prsa bez kosti i kože, nasjeckati na trakice 2 žlice ulja od kikirikija 2 komada đumbirovog korijena 2 češnja češnjaka 450 g brokule 1 veća crvena paprika 450 ml kokošjeg temeljca 85g tjestenine 30 g pinjola   UPUTE:   Read More »

Makaroni sa sirom

Za 4 osobe, vrijeme pripreme 30 minuta + vrijeme kuhanja 25 minutaSastojci:275 g makarona60 g maslaca60 g brašna570 ml mlijeka285 ml vrhnja za kuhanje1/4 čajne žličice soliSvježe mljeveni crni paparMalo svježe ribanog muškatnog oraščića275 g ribanog tvrdog siraTri rajčice narezane na ploškeZagrijte pećnicu na 220* a makarone skuhajte.U velikoj posudi rastopite maslac te dodajte brašno. Pržite jednu minutu na umjerenoj vatri i postupno dolijevajte mlijeko, pa ... Read More »

Neobične noklice

Sastojci: 8 žlica brašna 1 dl mlijeka 1 dl tople vode začini, sol, ulje   Priprema: Za pripremu potrebno je u posudu staviti brašno, te miješajući dodavati mlijeko i vodu. Dodajte malo soli, vegete i ako ne stavljate jaje, možete dodati malo kurkume da noklice dobiju finu, žućkastu boju. Stavite pola litre vode u lonac i pustite da zakipi. Stavite ... Read More »

Scroll To Top