Savjet:

Glavna jela

Specijalitet ljeta :Punjena paprika

Punjena paprika ili filana paprika pravo je ljetno jelo, moglo bi se reći baš ekvivalent sarmi u zimsko doba. Princip rada sarme i punjene paprike je također gotovo isti: smjesom od mljevenog mesa i riže se puni povrće (paprika ili kiseli kupus), razlika je jedino u tome što se punjena paprika kuha u više umaka od paradajza i okusom je ... Read More »

Zapečeni patlidžan

Tražite brzu kombinaciju povrća za ručak? Ovo je idealan receptić za zdravu alternativu, a može se poslužiti uz meso ili tjesteninu. Pogledajte sastojke: 1 patlidžan srednje veličine ili veći – ovisi o broju ljudi i serviranju3 rajčice100 g parmezanaSol i papar po potrebi2 jajaMaslinovo uljeRužmarin Uzmite pladanj pogodan za pećnicu te stavite par kapi ulja, i narezane ploške patlidžana poslažite ... Read More »

Carbonara

Danas pravimo lagan ručak.Tjesteninu Carbonara. Sastojci :špageti,češnjak,maslinovo ulje,list peršina,panceta,vrhnje za kuhanje,jaja,sir ribanac i začini. Pripremite umak dok se tjestenina kuha kako biste bili sigurni da će špageti biti vrući i spremni kada umak bude gotov; jako je važno da tjestenina bude vruća pri dodavanju smjese od jaja, kako bi toplina tjestenine skuhala sirova jaja u umaku. Zakuhajte veliki lonac slane ... Read More »

La Casa Mime’s – Fenomenalno novo gastro mjesto u samom srcu Istre

Baš kao iz talijanskih filmova, restoran u kojem će uživati sva osjetila. Idilično okruženje i sadržaji koje pruža Istra, već su odavno poznati. Vrhunska vina, ukusna hrana i nestvarni pejzaži, nešto su čemu težimo kako bi pobjegli od užurbane svakodnevice. Ljubitelji kvalitetnih domaćih namirnica, oduševit će činjenica da je Istra postala bogatija za jedno gastro mjesto. U prekrasnom Svetvinčenatu otvoren je šarmantni restoran La casaMime’s, ... Read More »

Musaka sa krumpirima

Evo prijedlog za ručak.Mi smo isprobali ,probajte i vi 🙂 Stavite mljeveno meso na vruće ulje u veliku tavu ,na kojem ste netom prije izdinstali luk,pojačajte štednjak na srednje jaku vatru 10 minuta, miješajući drvenom kuhačom da se meso razbije..Možete dodati uz luk prije mesa i ove začine ( češnjak, origano, mentu, lovor i cimet)ako volite.Dobro posolite i popaprite. Dodajte ... Read More »

Japanska gastro pustolovina u srcu Zagreba – soho sushi rolls & poke bowls

Zasluženu reputaciju među ljubiteljima sushija, SoHo sushi rolls & poké bowls opravdao je i uvijek maštovitim rolicama Iako se donedavno sushi smatrao izrazito egzotičnim, vrlo brzo postao je mainstream i u kratkom roku osvojio je simpatije brojnih Hrvata. SoHo sushi rolls & poké bowls provjereno je dobra adresa za sve ljubitelje sushi rolica. Smješten je u Palmotićevoj 2, u samom centru Zagreba, a razigranim ... Read More »

Uje Oil Bar desetim rođendanom otvara novo poglavlje: predstavljene su izložbena ribarnica i nova konoba

Splitska gastro institucija oduvijek podiže ljestvicu, a noviteti na lokaciji u Dominisovoj ulici osiguravaju uživanje u vrhunskoj spizi svim čulima Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više od mjesta za objed jer svaki aspekt ove kulinarske priče pomno je osmišljen. Povodom desetog rođendana, ... Read More »

Rižoto od plodova mora

Danas kuhamo za vas : 450g kozica u ljusci 36 malih dagnji 100g filea grdobine tanko narezanog 50g lignje očišćene i tanko narezane 25 ml maslinovog ulja 1 češanj češnjaka nasjeckana 1 srednja mrkva nasjeckani 1 štapić celera nasjeckan1 mali luk nasjeckan1 manji poriluk nasjeckan¼ crvenog čilija nasjeckanog1 rajčica nasjeckana1/8 žličice šafrana 900 ml ribljeg temeljca Za rižoto50 g maslaca ... Read More »

Škampi na buzaru i vina Krolo

Danas smo izdvojili za vas jedan poseban recept: Škampi na buzaru. Mi smo ih kušali, probajte i vi! Ovaj brzi i jednostavan recept za škampe začinjen je češnjakom, vinom, rajčicama i posebnom mješavinom začina. Poznato i kao škampi na buzaru, što u doslovnom prijevodu znači “gulaš od škampa”, ovo jelo može biti na stolu za oko 40 minuta. Kuhanje na ... Read More »

Recept naših baka Pohani kruh

Vratili smo se u djetinstvo i sjetili se jednog nama najdražeg recepta koje su nam spremale naše bake ,pohanog kruha. Pohani kruh u novije doba zovemo i francuski toast. Osim što se rješavamo starog kruha ,ovaj doručak ima iznimnu sentimentalnu vrijednost ,vračanje u tradiciju . Par trikova kako napraviti fini hrskavi  pohani kruh Kruh Kruh što je stariji tim bolje.Izrežemo ... Read More »

Scroll To Top